POVRATAK U RING

BIVŠI SDP-ov MINISTAR OTKRIO KARTE Linić: 'Na izbore idem s Čačićem i Holy'

 Marko Todorov/CROPIX

U Dnevniku Zorana Šprajca na informativnom kanalu N1 gostovao je bivši ministar financija Slavko Linić koji je govorio o predstojećoj izbornoj utrci kojom bi htio pomrsiti račune Zoranu Milanoviću.

"Osnovni problem je sto se Zoran Milanović obračunava s mojim kolegama iz Rijeke koji su gradili SDP. Drugi motiv je što su Milanović i njegova ekipa nizom zakona ponovno počeli centralizirati Hrvatsku što je suprotno programu SDP-a. Treći razlog je toliko neuspjeha zbog čega se građani ljevice pitaju hoće li izaći na izbore", pojasnio je Linić razloge povratka u politički ring, o čemu je prvi put progovorio za Nedjeljni Jutarnji.

Linić vjeruje da svojom kandidaturom može nešto promijeniti. "Evidentno je da je politika toliko kompromitirana da se građani pitaju jesu li stranke opcija. Bit će jakih nezavisnih lista", rekao je Linić te dodao da Komadina i Obersnel neće biti na njegovoj listi.

"Ne, oni su još uvijek u SDP-u i oni će pokušati dobiti potrebnu snagu da riječki SDP gradi izbornu listu u 8. izbornoj jedinici".

Linić je odgovorio i sprema li suradnju s Radimirom Čačićem. "I s gospodinom Čačićem, ali i s mladima iz ORaH-a, onima koji se bore za ekonomsko održivo gospodarstvo", odgovorio je Linić i dodao da o svemu redovito razgovara i s Mirelom Holy.

Linić smatra da je najbolje što je Vlada Zorana Milanovića napravila upravo ono što je bilo za vrijeme njegovog mandata kao ministra financija. "Milanović se sam hvali većinom poteza ministarstva financija iz mog vremena. Fiskalizacija, prijedlog predstečajne nagodbe...". Osvrnuo se i na, po njegovom mišljenju, najgore iz Milanoviće Vlade. "To su investicije, neprihvatljivo je da se nije investiralo u Ini, HEP-u, željeznicama, obnovljivim izvorima..."

Rekao je i da u predsjedničkoj kampanji podržava predsjednika Josipovića. "Ostajem na lijevoj strani biračkog tijela i moj kandidat je sadašnji predsjednik Josipović jer on može otvarati kontakte s ostalim zemljama".

Osvrnuo se i na izjavu ministra Hajdaša Dončića koji je rekao da ljudi koji odu iz stranaka politički loše završe. "Neka objasni onda zašto je Holy s nejakim Orahom ispred SDP-a. To je odgovor. On, Milanović i ekipa su ti koji tjeraju birače prema nama".

Linić je za kraj rekao i da podržava projekt monetizacije autocesta, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:44