DUŽNOST GA ZOVE

BIVŠI ŠEF SPLITSKE POLICIJE KOJI JE ODSTUPIO ZBOG NEPODOPŠTINE SVOG SINA VEĆ JE NAŠAO NOVI POSAO? Evo gdje bi se mogao skrasiti nakon ostavke

 
 Ante Čizmić / CROPIX

Slobodan Marendić mogao bi postati novi načelnik Sektora za granicu PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je dao ostavku na mjesto načelnika policijske uprave Splitsko-dalmatinske zbog nepodopštine svoga sina, koji je službenim Ford Focusom (koji je uzeo bez znanja oca) udario u ogradu mosta, Marendić je odstupio s mjesta prvog čovjeka splitske policije.

Bilo je to iznenađenje za mnoge jer bilo je i drugih načelnika policijskih uprava čiji su sinovi radili mnogo teža kaznena djela pa nisu odstupili, kao što je slučaj bivšeg načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića otprije pet godina. Čovjek je ponudio ostavku koja nije bila prihvaćena.

Ali službeni automobil je službeni automobil i direktno je vezan s osjećajima poreznih obveznika, dok je Burušićev sin sve prijevare radio u privatnoj režiji bez znanja oca i njegova aktivnost nije bila ni u kakvoj direktnoj vezi s ocem.

Čak će i emisija "Provjereno", doznajemo, raditi priču o Marendiću koji je, po mišljenju mnogih, vrlo lako odstupio s ovog mjesta, možda i zbog toga što nije imao politički čvrsto zaleđe jer je na to mjesto izabran u eri dok je Most, točnije Vlaho Orepić, bio ministar unutarnjih poslova.

Ni ovo mjesto Marendiću nije sigurno jer se mora javiti na interni oglas, a mjesto je formalnopravno ostalo prazno kada dotadašnji načelnik Ivo Babić nije prošao na testiranju, prije četiri mjeseca.

Iz krugova bliskih splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari pojavila se priča da bi Marendić mogao biti njegov bliski suradnik na poslovima sigurnosti, ali ta priča je ostala neprovjerena i nerealizirana jer Marendić je odlučio ostati u sustavu policije, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:47