KRUNISLAV OLUJIĆ

BIVŠI ŠEF VRHOVNOG SUDA 'Sljedbenici Dražena Keleminca su me usred Zagreba nazvali đubretom komunističkim, a policija je htjela privesti mene!'

Bivša premijerka Jadranka Kosor s odvjetnikom Krunislavom Olujićem
 Damjan Tadić / CROPIX

Odvjetniku Krunislavu Olujiću, bivšem glavnom državnom odvjetniku, predsjedniku Vrhovnog suda, te predstojniku UNS-a, policija je, kako nam je kazao, u subotu zaprijetila privođenjem, i to nakon što ga je prethodno grubo izvrijeđao i zaprijetio mu jedan od sljedbenika predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca.

- Kao što i inače subotom prijepodne pijem kavu u gradu, tako sam i sada otišao na kavu u kafić Cosmopolitan u Gajevoj ulici koji se nalazi između Charlieja i sjedišta Srpskog narodnog vijeća. Bio sam u društvu s nećakom, Jadrankom Kosor i Zlatkom Kramarićem. Vani su Keleminec i njegovi sljedbenici počeli prosvjedovati protiv Milorada Pupovca, a kako je u kafiću bilo bučno, izašao sam da čujem i vidim što se zbiva - ispričao nam je Olujić.

Kaže da je stajao i promatrao skup te prebrojao da je s Kelemincem došlo još osmero njegovih sljedbenika.

- Jedan od njih koji je stajao iza Keleminca me prepoznao i prišao mi i rekao: "Đubre komunističko! Za tvoju informaciju ovdje nas ima deset, ali da znaš da iza nas stoji vojska od pola milijuna ljudi" - ispričao je Olujić i rekao da mu je odgovorio:

"Gospodine, nema vas deset, nego vas ima devet kao devet Jugovića, a vi mene nećete zvati đubretom komunističkim!".

Prema Olujićevim riječima, Keleminčev sljedbenik je odstupio, ali mu je ponovo viknuo: "Đubre komunističko!". Kaže da je ostao stajati i promatrati skup kada mu je prišao policajac koji je skup osiguravao i kazao da se makne jer će ga u suprotnom privesti i prema njemu primijeniti mjere.

- Bio sam u šoku i pitao zašto bi mene priveli, a onda mi je prišao policajac koji je bio u odori i stajao iza mene, te kazao neka poslušam i ponovio prijetnju da će me u suprotnom privesti i prema meni primijeniti mjere - rekao je Olujić navodeći da je nakon toga, ne želeći riskirati da ga s bolesnom kralježnicom policajci bacaju u maricu, otišao natrag u kafić i sve ispričao J. Kosor, Z. Kramariću i nećaku koji su, kaže, ostali u nevjerici zbog cijelog događaja, posebno ponašanja policije koja je privođenjem zaprijetila njemu koji je bio žrtva uvreda i prijetnji vojskom od pola milijuna.

Na pitanje namjerava li štogod poduzeti, Olujić je kazao da će najvjerojatnije uputiti predstavku na ponašanje policije saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:15