VOZIO PREBRZO

Bivši tenisač Saša Tuksar pod istragom: Kriv je za nesreću u kojoj je poginuo jedan od najtalentiranijih tenisača Europe?

Vozeći prevelikom brzinom od oko 180 km/h, navodi se u istrazi, Tuksar je naletio na kamionsku prikolicu ispred sebe
zagreb 07042006davis cup hrvatska argentina sasa tuksarfoto: srdan vrancic-spo-
 Srđan Vrančić/CROPIX

VARAŽDIN - Županijski sud u Varaždinu pokrenuo je istragu protiv bivšeg tenisača i Davis Cup reprezentativca te teniskog trenera Saše Tuksara zbog sumnje da je u rujnu prošle godine izazvao prometnu nesreću u Mađarskoj kojoj je poginuo nadareni hrvatski tenisač, 15-godišnji Marin Šuica.

Županijski sud u Varaždinu otvorio je istragu protiv Tuksara, koji je bio trener mladog Šuice, inače trećeg igrača svijeta u konkurenciji tenisača do 15 godina, zbog osnovane sumnje da je 4. rujna prošle godine oko 6 sati ujutro na autocesti M7 između Šiofoka i Budimpešte, vozeći prevelikom i neadekvatnom brzinom od oko 180 km/h skrivio prometnu nesreću u kojoj je mladi Marin Šuica zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je šest dana kasnije preminuo u bolnici u Szekesfehervarzu.

Tuksar se svojim automobilom zaletio u stražnji dio kamiona kojim je upravljao mađarski državljanin. Tuksar je prošao bez ozljeda, a Šuica je prevezen u bolnicu u Szekesfehervarzu gdje su se liječnici šest dana borili za njegov život. 10. rujna je međutim podlegao ozljedama i preminuo.

U obrazloženju za pokretanje istrage koju je potpisala sutkinja Biserka Plesničar stoji da postoji osnovana sumnja da je Tuksar počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a što proizlazi iz zapisnika o očevidu, fotoelaborata, izvješća o cestovnoj prometnoj nezgodi, medicinske dokumentacije, mišljena sudskog vještaka za tehniku, zapisnika o ispitivanju svjedoka te zaključnog izvješća mađarske policije.

Istražni zahtjev protiv Tuksara podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, a sam Tuksar branio se šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:33