NEVJEROJATAN RASPLET

BIZARNA DRAMA TRESE OSJEČKI KBC Kada je novoimenovani predstojnik Zavoda ušao u novi ured dočekao ga je šok, sav namještaj nestao je preko noći

Osijek, 170114.
Americka vojska raspisala je javni natjecaj za prikupljanje ponuda za gradnju novog objekta Klinike za neurologiju u Klinickom bolnickom centru Osijek.Za taj projekat Amerikanci su osigurali milijun dolara.
Na fotografiji: zgrada ginekologije i pedijatrije u cijem prizemlju ( u tunelu u sredini objekta) bi se gradio novi odjel neurologije.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Ravnatelj KBC-a Osijek pod pritiskom liječnika smijenio svog kuma s čela Klinike za radiologiju, a ovaj onda ispraznio ured i odvezao namještaj, kojeg je navodno sam kupio

Nevjerojatan prizor dočekao je ovoga tjedna osječkog liječnika dr. Franju Katića kada je prvog radnog dana, kao novi v.d. predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Osijek, ušao u svoj novi ured. Tamo ga, naime, nije dočekalo praktički ništa.

Kutna garnitura, stol, fotelje, krevet..., koji su tamo bili sve do prethodnoga dana preko noći su nestali. Ubrzo se, pak, ispostavilo da nisu nestali, nego da ih je večer prije iz ureda iznio i odvezao dotadašnji predstojnik ovog Kliničkog zavoda doc. dr. Tamer Salha.

U ovom slučaju ipak nema elemenata kaznenog djela, jer je dr. Salha iz bolnice odnio svoj privatni namještaj, kojeg je koristio u posljednje dvije i pol godine koliko je proveo na čelu ovog bolničkog zavoda. No, ova bizarna priča samo je vrhunac događaja koji, čini se, već dulje vrijeme opterećuju rad ovog Zavoda i zbog kojeg je na koncu dr. Salha navodno morao i otići.

Bio je to, prema pisanju portala net.hr, epilog dugotrajnog sukoba između dr. Salhe i drugih liječnika na Kliničkom zavodu za radiologiju koji su dulje vrijeme upozoravali na loše međuljudske, ali i navodne stručne odnose i postupke. Još ljetos je 15 od 22 specijalista Zavoda službeno potpisalo zahtjev za njegovu smjenu, no sve do ovoga tjedna tome nije udovoljeno.

Uglavnom, liječnici su sada odlučili otići i do kraja i postavili su ravnatelju KBC-a doc. dr. Željku Zubčiću, inače Salhinom vjenčanom kumu ultimatum – ili mi, ili Salha. Zaprijetili su davanjem otkaza, što bi za KBC Osijek bio težak udarac, a s obzirom na kroničan manjak specijalista, kao i činjenicu da ih je već napustila nekolicina specijalista u ovom području.

Ravnatelj Zubčić tada je od Salhe zatražio ostavku, a ovaj je navodno revoltiran i razočaran takvim raspletom dao otkaz i otišao iz bolnice. No, još istoga dana, nazvao je svog bivšeg ravnatelja i zamolio ga da mu dopusti povratak u krug bolnice s kamionom kojim će toga dana oko 22 sata iz bolnice odvesti pobrojani namještaj, što mu je ovaj i dopustio. KBC je u međuvremenu novom v.d. predstojnika naručio novi namještaj.

„Kao profesionalac, prvenstveno liječnik, ne želim komentirati medijske napise. Svoju profesionalnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstvenog rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje Ravnatelja. Svi ostali dijelovi teksta vezano uz objave na drugim portalima dio su netočnih i izmišljenih izjava. Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno, već trezveno i nakon dovoljno vremena promišljanja. Za sve ostalo izuzimam se od daljnjeg komentiranja,“ poslao nam je u svojoj pisanoj izjavi dr. Salha, dok iz KBC-a očitovanje na ovu situaciju nismo dobili do zaključenja ovog teksta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo