NESVAKIDAŠNJI ODGOVOR MORH-a

BIZARNI INCIDENT KOJI ISTRAŽUJE VOJNA POLICIJA Ročnica i njezin nadređeni uhvaćeni u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku iz Marije Bistrice

 
Ilustracija
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ročnica Hrvatske vojske i njezin nadređeni tijekom povratka s vojnog hodočašća u Mariju Bistricu u listopadu zatečeni su u nedoličnom ponašanju, piše Dnevnik.hr.

Izvor upoznat sa situacijom rekao je Dnevniku da su se ročnici u autobusu na povratku iz Marije Bistrici opustili uz alkohol te da se tada dogodio spomenuti incident.

Vojna policija navodno već istražuje slučaj, a novinari Dnevnika zatražili su i službeno očitovanje Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH). Kako pišu, od MORH-a su željeli doznati što se točno dogodilo u autobusu, što je utvrdila Vojna policija, hoće li tko odgovarati zbog toga te zašto MORH nije izvijestio javnost o nedoličnom ponašanju nakon vojnog hodočašća.

Odgovor koji im je MORH poslao prenijeli su u cijelosti, a on glasi:

"Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.

Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Što se tiče upoznavanja javnosti o događajima u MORH-u, sve što je bitno javnost zna, a dozvolit ćete i nama da vodimo sustav i preuzimamo odgovornost."

Nezadovoljni odgovorom, novinari Dnevnika su još jednom MORH zamolili da im odgovori na pitanja, međutim iz MORH-a su im rekli da su na sva pitanja odgovorili. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov navodni incident nije komentirao, a Ured predsjednice Republike Hrvatske novinare Dnevnika uputio je na MORH, uz pojašnjenje da o spomenutom incidentu ne zna ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:40