VAŽAN UGOVOR

BIZNIS STOLJEĆA ZA HRVATSKU TVRTKU Skladgradnja ugovorila veliki posao na gradnji autoceste u Crnoj Gori, koja ukupno košta 810 milijuna eura

Splitska tvrtka na ovom poslu namjerava zaposliti više od 200 radnika
 Facebook

Kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation l.t.d. Beijing odabrala je splitsku Skladgradnju za partnera u izgradnji dionice Smokovac - Uvac - Mateševo na autocesti Bar - Boljari u Crnoj Gori.

Ugovor je vrijedan 34,5 milijuna eura, a obuhvaća gradnju mostova, tunela brojnih podvožnjaka, potpornih zidova i radove na trasi.

S predstavnicima kineske tvrtke u utorak je u Podgorici ugovor potpisao vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i hrvatska veleposlanica u Crnoj Gori Ivana Perić.

Početak radova očekuje se za otprilike mjesec dana i trajat će više od dvije godine. Skladgradnja na ovom poslu namjerava zaposliti više od 200 radnika.

Autocesta Bar - Boljari glavni je infrastrukturni projekt u Crnoj Gori. Na cjelokupnoj autocesti predviđena je gradnja čak 42 tunela i 92 mosta i vijadukta. Glavna dionica autoceste je Smokovac - Uvač - Mateševo koja je dugačka 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autocesta u Mateševu dolazi na više od 1100 metara. Skladgradnja će tako sudjelovati u gradnji najzahtjevnijeg mosta na cijeloj autocesti, a to je most Moračica. Bit će dugačak čak jedan kilometar na visini i do 180 metara.

Ukupna cijena gradnje ove dionice je 809,6 milijuna eura, od čega je 85 posto osigurano kreditom Exim banke, a ostalo osigurava država Crna Gora. Rok izgradnje ove dionice je četiri godine. Radovi su počeli u svibnju prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:28