'REFORMA'

BJELOVARSKO BILOGORSKI ŽUPAN 'Gotovo će se udvostručiti broj zaposlenika županije, to je rezultat ukidanja Ureda državne uprave'

Damir Bajs
 Damir Krajač / CROPIX

Broj zaposlenika Bjelovarsko-bilogorske županije gotovo će se udvostručiti početkom iduće godine kada županija preuzima poslove Ureda državne uprave, rekao je u srijedu župan Damir Bajs nakon radnog sastanka s ministrom uprave Ivanom Malenicom.

Županija trenutno broji 86 djelatnika, a očekuje se da će ih iz Ureda preuzeti još 70-ak, rekao je Bajs koji ističe da će se od 1. siječnja iduće godine praktički sva potrebna dokumentacija ishoditi "pod jednim krovom".

Istaknuo je kako je županija već uspješno preuzela neke poslove od države.

"Županija je već preuzela neke poslove, poput legalizacije i izdavanja građevinskih dozvola i tu smo među vodećima po brzini njihova ishođenja, očekujem da će se to dogoditi i kada preuzmemo poslove Ureda državne uprave”, poručio je župan.

Početkom iduće godine na snagu stupa reforma prema kojoj će poslove Ureda državne uprave preuzeti županije. Ministar Malenica je istaknuo je kako je cilj te reforme da se usluge i poslovi koji su se obavljali u okviru Ureda učinkovitije i efikasnije obavljaju unutar Županije.

"Za tu reformsku mjeru trebalo je donijeti novi Zakon o sustavu državne uprave što je učinjeno u srpnju ove godine, a tome su prethodile brojne zakonodavne aktivnosti. Do 1. siječnja iduće godine, očekuje nas izmjena 66 propisa koji bi trebali omogućiti obavljanje državnih poslova u okviru županije“, rekao je Malenica dodajući kako su troškovi provođenja reforme osigurani u državnom proračunu.

Župan Bajs izrazio je zadovoljstvo jer, kako je rekao, korisnici neće osjetiti promjenu, a usluge bi im ubuduće mogle biti brže i jednostavnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:09