SPASITE PRIČE OD ZABORAVA

BLAGA & MISTERIJE POZIVAJU Ne dopustite pričama prokletstvo zaborava, pošaljite mitove, legende i običaje vašeg kraja!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2018. u 11:56

Blaga & misterije

Znate li priču, legendu, mit ili predaju vašeg kraja? Pošaljite na [email protected] i sudjelujte u stvaranju najveće kolekcije hrvatskih mitova, legendi, priča, kazivanja i narodnih običaja!

Blaga & misterije bilježe mitove, legende, priče, narodne običaje i manje poznate detalje iza stvarnih povijesnih događaja. Otvaramo svoja vrata svima koji žele da komadić narodne predaje, mita i legende ovih prostora ostane trajno i kontekstualno zabilježen.

Javite nam se preko službene web stranice ili Facebook stranice. Pošaljite mit ili legendu Vašeg kraja. Ispričajte nam priču koja se nalazi oko nas. Ne priuštite im prokletstvo zaborava. One postoje u rukavcima koje kao da je struja razvitka zaobišla.

Cilj nam je na jednom mjestu stvoriti najveću bazu mitova, legendi, priča, kazivanja i narodnih običaja prostora na kojima živimo i zahvaljujemo svima koji su priče svog kraja već poslali.

Blaga & misterije
 

Pozivamo Vas sve da se prisjetite priča koje su vam jednom ispričali, predaje o dvorcima, utvrdama i starim gradovima. Ispričajte nam o povijesti vaše obitelji, o fragmentima koje čuvaju uspomene.

Zabilježite ih tekstom ili snimkom, javite gdje se mogu pronaći, te pošaljite na [email protected]

Blaga & misterije
 

Sve će priče biti obrađene, ako se pokaže potreba, nadopunjene i vremenom objavljene na stranicama Blaga & misterije.

Hvala vam.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo