'ŽELIM DONIJETI PROMJENU'

BOJAN GLAVAŠEVIĆ NAKON IZLASKA IZ SDP-a JOŠ NE OTKRIVA PLANOVE ZA BUDUĆNOST 'Nisam razmišljao o osnivanju nove stranke s Dalijom Orešković'

Na fotografiji: Bojan Glavašević
 Damjan Tadić / CROPIX

Bojan Glavašević je tijekom konferencije za medije na Trgu svetog Marka u Zagreb ponovio da je istupio iz SDP-a jer ta stranka ne može ponuditi nijedno rješenje za ijedan problem u Hrvatskoj jer je zaokupljena borbom za fotelje, prenosi N1. "Mislim da je povijesna epizoda Socijaldemokratske partije završena", rekao je Glavašević.

"Ja želim opravdati mandat koji su mi povjerili, želim biti jedan od onih koji Hrvatskoj mogu donijeti promjenu. Mislim da pred mojom generacijom stoji izazov, a to je da je jedan dio Hrvatske upao u stanje apatije, a ako joj se prepustimo, za 10 ili 15 godina opet će se pojaviti jedan Andrej Plenković i HDZ koji će moći nesmetano pljačkati i širiti korupciju u ovom društvu", dodao je.

Glavašević je rekao da njegova odluka da izađe iz SDP-a nije bila ni laka ni kratkoročna. "Mislim da je potrebno boriti se za Hrvatsku na jedan drugačiji način. Mislim da je vrijeme da Hrvatska odraste i da prihvatimo cijenu tog odrastanja", pojasnio je bivši član Predsjedništva SDP-a.

O svojim daljnjim planovima Glavašević će više reći u narednim tjednima, a na konferenciji je rekao da nije razmišljao o udruživanju s bivšom predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalijom Orešković, Peđom Grbinom i Sinišom Hajdašem Dončićem. "Daliju Orešković izuzetno cijenim, to vam mogu reći u ovom trenutku", rekao je Glavašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:55