VELIKI PROBLEM

BOLJA REAKCIJA U KRIZNIM SITUACIJAMA MUP pozvao osnovne škole u četiri najveća grada u projekt 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa'

Ministarstvo unutarnjih poslova u subotu je pozvalo osnovne škole u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu u projektu "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" kako bi se pridonijelo boljoj reakciji u kriznim situacijama i povećanju kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja kriznim situacijama.

Teme vezane uz smanjenje rizika od katastrofa na taj se način žele uvrstiti u program osnovnoškolskog obrazovanja.

Projekt provodi Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje, ukupna mu je vrijednost 14,5 milijuna kuna, a sufinancira se iz kohezijskog fonda Europske unije.

Ravnateljstvo civilne zaštite planira sudjelovanje osam osnovnih škola s područja Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita.

"Vrlo niska svijest o važnosti smanjenja rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj predstavlja veliki problem u svakodnevnom funkcioniranju sustava upravljanja rizicima, kao i društva općenito. Trenutno u Republici Hrvatskoj ne postoji integrirani sustav i plan edukacije djece te podizanja svijesti javnosti na temu smanjenja rizika od katastrofa", stoji u priopćenju.

Projektom se želi pridonijeti boljoj reakciji u kriznim situacijama i povećanju kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja kriznim situacijama te stvoriti zajednice otporne na rizike od katastrofa povezane s klimatskim promjenama, tehnološkim nesrećama te prirodnim nepogodama.

Uključivanjem učenika, odnosno odgojno-obrazovnih i znanstvenih institucija u aktivnosti smanjenja rizika od katastrofa stvaraju temelji za daljnji razvoj i integraciju smanjenja rizika od katastrofa u sve dijelove društva, istaknuli su iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:49