STRATEGIJA DO LIPNJA

BORIS MILETIĆ 'IDS još ne zna hoće li na izbore samostalno'

 Goran Sebelić/CROPIX

Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić na konferenciji za novinare održanoj u Puli sa zastupnikom Europskog parlamenta Ivanom Jakovčićem nije niti potvrdio niti opovrgnuo medijska nagađanja po kojima će ta stranka samostalno izići na parlamentane izbore.

"To je sve na razini novinarske špekulacije. Kao stranka, donijeli smo vrlo jasne odluke, a na Saboru stranke u veljači iduće godine prihvatit ćemo programsku platformu koja će nam poslužiti za moguće buduće pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima", rekao je Miletić, dodajući kako IDS suradnju želi ostvariti na programu te stranke.

Po njegovim riječima, nakon što Sabor stranke prihvati takvu programsku platformu, IDS će moći razgovarati s mogućim koalicijskim partnerima.

Miletić se danas zahvalio europskom zastupniku Ivanu Jakovčiću što je i u Bruxellesu nastavio promicati sve europske vrijednosti koje je, kako je rekao, "promovirao u Istri i u Hrvatskoj dok je bio predsjednik IDS-a".

IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu, po službenoj statistici tog parlamenta, najaktivniji je zastupnik iz Hrvatske, a od ukupno 751 zastupnika on je na 11. mjestu, istaknuo je Miletić, dodajući kako je to potvrda da IDS, kako je rekao, "nije pogriješio kad je građanima Istre i Hrvatske govorio kako je Jakovčić prava osoba u Europi".

Ističući kako stalno zastupa interese IDS-a i Istre u Europskom parlamentu, Ivan Jakovčić je rekao da je 2014. za njega bila iznimno važna godina jer je dobio veliki zadatak u ovom sazivu Europskog parlamenta s obzirom na to da je imenovan glavnim izvjestiteljem jadransko-jonske strategije.

"Naš plan je sastaviti tu strategiju do lipnja iduće godine, nakon čega bi taj dokument do listopada trebao biti prihvaćen u Europskom parlamentu", rekao je Jakovčić i dodao kako će se zauzimati da se ključni projekti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:01