KRŠĆANSKI BLAGDAN

Božićna čestitka mitropolita Porfirija kardinalu Bozaniću: 'Svako bogočežnjivo ljudsko biće pozvano je da otkrije tajnu Božića'

Porfirije Perić
 Goran Mehkek / CROPIX

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uputio je ponedjeljak božićnu čestitku kardinalu Josipu Bozaniću zaželjevši da radost predstojećeg blagdana ispuni duše i srca svih vjernika Rimokatoličke crkve i svih kršćana.

Refereirajući se na Evanđelje po Luki, Porfirije u čestitki ističe da se u "Betlehemu judejskom rodilo dijete koje će cijelom svijetu, na čelu s čovjekom, dati smisao".

Dodaje i kako o tom djetetu Crkva svjedoči već dvije tisuće godina i prepoznaje ga u ličnosti Isusa Nazarećanina, utjelovljenog Logosa Božjeg

"Svako bogočežnjivo ljudsko biće pozvano je da otkrije tajnu Božića, da uroni u neizrecivost ljubavi Božje i da je podijeli sa svojim bližnjima", ističe Porfirije.

Čestitajući Božić "bratu u Kristu", kardinalu Bozaniću, svećenicima i rimokatoličkim vjernicima, zaželio je da radost predstojećeg blagdana ispuni duše i srca svih kršćana kako bi zauvijek zajedno slavili ime Božje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:12