KRIZA U SDP-U

Božićni puč? U subotu novi pokušaj rušenja Bernardića

Ovaj pokušaj rušenja mogao bi uspjeti ako se “pučistima” pridruži Zlatko Komadina
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je na prošloj sjednici Glavnog odbora SDP-a krajem listopada propao pokušaj rušenja Davora Bernardića s čela stranke, njegovi protivnici nadaju se da će im to poći za rukom u subotu na novoj sjednici.

Prošli pokušaj Bernardićeva opoziva bio je najozbiljniji dosad. Pobunjenici su na prepad pokušali staviti taj zahtjev na dnevni red sjednice, ali su još jednom bili preglasani, nedostajalo im je šest ruku.

Iako u taboru predsjednika SDP-a očekuju mirnu, “tehničku” sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti prihvaćen financijski plan stranke za 2019. te poručuju da stvari drže pod kontrolom, ipak priznaju da su zadnji pokušaj opoziva šefa stranke shvatili ozbiljno.

Kako doznajemo, Bernardić je unatrag tjedan dana obilazio stranački teren, a prošli četvrtak bio je u Rijeci kako bi osigurao potporu članova GO-a iz primorsko-goranske organizacije SDP-a čak i u slučaju da se protiv njega okrene potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

- Što se tiče subotnje sjednice GO-a, ne očekujemo ništa ozbiljnije od eventualnih pojedinačnih cvrkuta. SDP više nema vremena za impotentne pučeve - poručili su jučer iz Bernardićeva kruga.

Kako Zlatko Komadina zadnjih dana daje izjave iz kojih se može zaključiti da bi mogao podržati zahtjev za glasanje, “pobunjenici” se nadaju da bi ovaj put pokušaj rušenja šefa stranke mogao uspjeti.

- Svi članovi GO-a koji dolaze iz primorsko-goranskog SDP-a glasat će onako kako im Komadina kaže. Osim predsjednika GO-a Erika Fabijanića koji će i dalje držati Bernardićevu stranu - tvrdi naš izvor.

- Očekujem tehničku sjednicu i usvajanje financijskog plana stranke za iduću godinu. U subotu ne očekujem otvaranje političkih pitanja. Ide Božić, mir i dobro - rekao je jučer za Jutarnji Zlatko Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:30