BESPOŠTEDNA BITKA

BOŽIĆNI UGOĐAJ POSTAO ŽRTVA RATA HDZ-a I HSP-a Inspekcija zaustavila ukrašavanje, gradonačelniku kazna jer je kitio bez kacige

 HANZA MEDIA

Rat dviju suprotstavljenih političkih opcija u Lici, one koju predvodi gradonačelnik Karlo Starčević, poznati pivar i predsjednik HSP-a, te s druge strane oporbena mu HDZ-ova većina u Gradskom vijeću kojom, kao i svim ostalim kada je u pitanju HDZ u Lici, godinama upravlja aktualni župan Darko Milinović, iz vijećničkih klupa se širi na ulice, u medije i među Ličane.

HDZ je uskratio podršku Starčevićevu rebalansu proračuna, pravdajući tu odluku njegovim povlačenjem studentskih stipendija, koje tijekom njihova vladanja nikada nisu ni bile dodjeljivane. Zbog odnosa snaga u Vijeću sve miriše na neizglasavanje proračuna, što za sobom povlači i nove izbore. Onda je uslijedila paljba po Starčeviću jer je na paljenju adventske svijeće bio samo svećenik i nekoliko građana, dok je izostala masovna svečanost. U utorak se dogodilo vrhunac zbog kojega je prohadezeovski portal Lika-online.com gradonačelnika proglasio Grinčem koji je najmlađima u Gospiću ukrao Božić.

Neoznačen kamion

Inspekcije koje se bave zaštitom na radu, naime, obavile su nadzor nad kićenjem grada te su zbog nepravilnosti zabranile daljnje radove. Kamion gradskog poduzeća Komunalac, koji je izvodio te radove, naime, nije bio adekvatno označen, odnosno ograđen trakama, a radnik u korpi koji je kitio jelku i stupove nije imao kacigu. Jedan od onih koji nije stavio kacigu u korpi bio je i gradonačelnik Starčević, koji se popeo u nju i simbolično okitio jedan od stupova. Nije zabilježeno da je ikada inspekcija izašla na teren i kontrolirala kićenje grada, kažu u Gospiću, no unatoč tome, u ovom slučaju nije imala milosti. Osim zabrane kićenja, gradsko poduzeće sasvim sigurno čeka i prekršajna prijava.

Rat portala

- Pustite nas da živimo, samo to želimo. Ovo je grad dubokih podjela. Grad u kojemu se ljudi dijele na ove i one, mediji se dijele na moje i tvoje, a moćnici upravljaju i likuju. Ovo nije grad Dade Milinovića i Karla Starčevića. Ovo je grad svakoga od nas. Ne trujte ovaj jadni narod, pustite nas da živimo. Uz ovaj tekst namjerno stavljam fotografiju gradonačelnika Karla Starčevića dok na jedan od stupova javne rasvjete stavlja ukras. To je gradonačelnik grada Gospića i takvoga ga trebamo poštovati, kao što smo poštovali i ostale. No, tako ne misle svi - zavapili su s Lika expressa, prostarčevićevskog portala.

- Prijašnjih godina Gospić bi na današnji dan bio ukrašen i lampice bi zasvijetlile grad. Građani bi večeras (u normalnim okolnostima), a zasigurno i svi oni koji bi posjetili grad, uživali u božićnoj priči koja je zasigurno ove godine nestala - uzvraćaju s Lika online.

Prema neslužbenim informacijama iz Gospića, propusti u kićenju brzo su otklonjeni, pa je adventsko uređivanje grada nastavljeno nakon jednodnevne pauze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:34