MIGRANTSKA KRIZA

Božinović: Hrvatska policija se zna nositi s kriznim situacijama

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.08.2018. u 23:22

Zagreb, 221217.
Konferenciji za medije na kojoj je ministar unutarnjih poslova RH Davor Bozinovic sa suradnicima izvijestio javnost o realiziranoj nabavi policijske opreme i odora u 2017. godini.
Na fotografiji: Davor Bozinovic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / HANZA MEDIA

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da povećanje broja migranata nije zabrinjavajuće, jer Hrvatska ima jednu od najsposobnijih graničnih policija u Europi koja se zna nositi s kriznim situacijama.

"Hrvatska policija je jedna od najsposobnijih graničnih policija u Europi. To je 6500 vrhunski obučenih profesionalaca. Mi se znamo nositi s kriznim situacijama i svim izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo", objavio je Božinović u srijedu na svom twitteru.

Ranije je, gostujući na RTL-u, kazao da je broj migranata na hrvatskoj granici povećan, ali da "policija drži sve pod kontrolom".

Odbacio je i tvrdnje o brutalnosti hrvatske policije i uzimanju mobitela migrantima. "Hrvatski policajci rade po zakonu. Zakon je takav da policija štiti granicu od državnih migracija. Ne samo da je to hrvatski zakon, to je i šengenski zakon", objavio je RTL.

Božinović je kazao i da je ove godine policija otkrila 71 posto više kaznenih djela krijumčarenja ljudi preko granice nego prošle godine. "Kako policija djeluje efikasnije i snažnije se bori protiv krijumčara tako idu jači napadi na nas", kazao je Božinović.

Ustvrdio je i da Hrvatska zbog snažne granične policije ne razmišlja o postavljanju tzv. žilet žice, što je učinila Slovenija.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo