NEMA ODGOVORA

BOŽINOVIĆ O AFERI SMS 'Ostojić zna da je teško postaviti rok u kojem se neko istraživanje može dovršiti'

Davor Božinović
 Dragan Matić / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je kazao da ga čudi izjava predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranka Ostojića (SDP) koji je ustvrdio da, unatoč požurnici, još uvijek nisu dobili informacije od nadležnih institucija o "aferi SMS".

Božinović ističe kako je Ostojić u dopisu rekao da "očekuje da policija i DORH dostave pisano izvješće kada istraga bude gotova".

"Dakle on je bio i ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova i zna da je teško postaviti rok u kojem se neko istraživanje može dovršiti", kazao je Božinović odgovarajući na novinarska pitanja na Policijskoj akademiji.

Istaknuo je i da je Ostojiću trebalo "više od mjesec dana da MUP-u pošalje zaključke odbora koji se bavio tom temom". Sjednica Odbora je bila 4. listopada, a mi smo na naše traženje tek 12. studenoga dobili tekst zaključaka, kazao je Božinović.

Ostojić je nakon sjednice Odbora novinarima u srijedu kazao da još uvijek nema "odgovor oko toga što je bilo s nestankom spisa u DORH-u, kao što nismo dobili ni podatke vezano za nastavak svega oko SMS afere".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:49