REAKCIJA POTPREDSJEDNIKA VLADE

Božinović o Mamićevim optužbama za korupciju: Sva saznanja treba podijeliti s institucijama

Davor Božinović
 Bruno Konjevic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je, komentirajući optužbe Zdravka Mamića o korumpiranosti predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, kazao da sva saznanja o nečijoj korumpiranosti treba podijeliti s institucijama koje se bave sumnjama o počinjenju kaznenih djela.

''Postoji put kojim se rješavaju sumnje i saznanja o počinjenju takvih djela i taj put je jasan. Ukoliko netko ima takva saznanja, treba ih prijaviti nadležnim institucijama'', kazao je Božinović.

Upitan za komentar medijskih napisa kako je premijerov bratić i bivši zatvorenik Josip Makjanić, koji je odslužio kaznu zbog primanja mita, odnedavno zaposlen u Hrvatskim cestama, Božinović je podsjetio kako se o tome u utorak oglasila Vlada.

''Vlada, a i premijer, dali su odgovor kako oni nemaju saznanja o tom zapošljavanju. Siguran sam da će Hrvatske ceste kao poslodavac dati odgovor na pitanje na temelju kojih kriterija zapošljavaju. U interesu je svih, uključujući i premijera, da Hrvatske ceste izađu s informacijama o tome'', rekao je Božinović.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova prokomentirao je i učestale napade na turiste.

''Prateći rad hrvatske policije mogu reći kako ona u svakoj situaciji sličnoj situaciji reagira promptno. U konkretnim slučajevima policija je reagirala promptno te je pronašla počinitelje. Riječ je o situacijskim deliktima koje je najteže prevenirati jer to nisu situacije u kojima unaprijed možete reagirati'', zaključio je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:40