MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

BOŽINOVIĆ O SLUČAJU BRKIĆ 'HDZ se nema što postavljati po tom pitanju, postupak ide svojim tijekom, predmet je u nadležnosti DORH-a'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2019. u 10:48

Zagreb, 100419.
Filozofski fakultet.
Gradjanska inicijativa Spasime organizirala je panel na temu Sto predlaze novi Protokol o postupanju u slucaju nasilja u obitelji, kako ce se osigurati njegova dosljedna primjena, kako ce se zrtvama osigurati trajan izlazak iz kruga nasilja.
Na fotografiji: Davor Bozinovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Davor Bozinovic

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak kako nema što dodati izvješću Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), koji je podnio kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i njegova brata te dvojice osumnjičenika iz afere SMS Franje Varge i Blaža Curića.

"Mislim da je policija izašla s onoliko detalja s koliko je mogla u ovom trenutku. Sada je to predmet koji je u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek postupka je na Državnom odvjetništvu, koje može nalagati mjere koje smatra potrebnima", rekao je Božinović uoči konferencije o sigurnosti cestovnog prometa.

Na upit kako će se HDZ postaviti po tom pitanju, odgovorio je da se HDZ nema što postavljati već treba pustiti da postupak ide svojim tijekom.

Što se tiče otvaranja istrage protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće, Božinović je rekao da je policija napravila posebno izvješće koje je dostavljeno Državnom odvjetništvu u Vinkovcima, koje će sada vodi taj postupak.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo