NAKON INCIDENTA S LISICAMA

BOŽINOVIĆ ODGOVORIO SINDIKATU POLICIJE 'U idućih 60 dana će se intenzivirati nabava novih odora i opreme'

 CROPIX

Sindikat policijskih službenika obratio se javnosti nakon incidenta u Dubrovniku, a u kojem se Damir Katanić, osumnjičenik za oružanu pljačku na Gornjem Konalu, tijekom privođenja u zgradu dubrovačkog suda na trenutak oteo iz ruku policijskih službenika, okrenuo se prema novinarima te ih izvrijeđao, opsovao pa čak i pljunuo.

Iz sindikata su kroz ovaj slučaj objasnili da policijski službenici i inače imaju problem s lošom i dotrajalom opremom s kojom rade. Cijelo pismo kojim su se obratili i ministru unutarnjih poslova možete pročitati na OVOJ poveznici.

Na pismo je odgovorilo Ministarstvo unutarnjih poslova priopćenjem u kojemu se, između ostalog, najavljuje da će do kraja godine MUP intenzivirati nabavu opreme.

- Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način.

Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine, će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike.

Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme.

O svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro ćemo obavijestiti javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj - stoji u objavi MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:17