ZAMRŠEN SLUČAJ

BOŽINOVIĆ 'Policija RH nije pogriješila u slučaju emigranta iz Sirije i nestanka njegove kćeri, nismo potvrdili niti jedan navod iz njegove priče'

 Mate Piskor / CROPIX

SISAK – Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ponovio je je u utorak u Sisku, nakon obilaska novih prostora u kojima će djelovati dio policajaca i policijskih službenika PU Sisačko-moslavačke, kako hrvatska policija nije nigdje pogriješila u slučaju Sirijca W. G. koji tvrdi kako ga je hrvatska policija odvojila od petogodišnje kćeri za koju sada ne zna gdje je.

- Prema svim spoznajama do kojih smo došli operativnim radom, sve što smo provjerili, ne potvrđuje niti jednu od priča u javnosti koju lansiraju mediji i sirijski emigrant. Nisu točne informacije da smo obaviješteni od policije BiH o tom slučaju, mi smo zvali policiju BiH nakon što su se priče pojavile u medijima. Od njih smo doznali da je otac prijavio nestanak kćeri devet, deset dana otkako su ga navodno hrvatski policajci razdvojili od djeteta, rekao je ministar Božinović. Nastavio je kako policija nastavlja sve radnje oko rasvjetljavanja cijeloga slučaja, da je u tijeku intenzivna potraga za djetetom, te da je Sirijac trenutno na obradi u policiji.

Božinović je na pitanja oko slučaja Varga i lažnih SMS-ova odgovorio da je to slučaj koji obrađuje USKOK i da se njima obratimo s pitanjima. Također nije želio komentirati tvrdnje Branimira Glavaša iz Osijeka kako iza prosvjeda u Vukovaru stoji Milijan Brkić.

Ministar Božinović obišao je u Sisku prostor od 1240 četvornih metara, kojeg je MUP unajmio od Hrvatskog telekoma, u kojem će biti smješten dio policijskih službenika i odjela PU Sisačko-moslavačke.

– Nastavljamo provoditi ono što smo obećali, poboljšavamo uvjete rada hrvatskih policajaca i službenika. Novi prostori, osim što su uređeniji, objedinit će na jednom mjestu službu kriminalističke policije, ovdje će biti prometna policija i upravni poslovi. Najam ovog prostora za 4,5 tisuća kuna mjesečno je manji od najma koji smo plaćali do sada za smještaj policije u Sisku, rekao je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:58