NOVO ZDANJE U METKOVIĆU

BOŽO PETROV 'Deset godina sam bio podstanar i liječnik. Zar nemam pravo izgraditi kuću za obitelj? I ne košta milijun kuna, nego 120 tisuća eura!'

 HANZA MEDIA

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) poručio je u utorak kako nema ništa spornog u činjenici da nakon deset godina podstanarstva gradi kuću u Metkoviću, te da koristi subvenciju Agencije za pravni promet nekretninama (APN).

Nakon što sam 10 godina bio podstanar i liječnik, dakle ne samo političar, smatram da imam pravo izgraditi kuću za svoju obitelj, odgovorio je Petrov novinarima nakon što su neki mediji objavili da je srušio trošnu kuću koju je 2013. kupio za 20.000 eura i na njenom mjestu gradi "novo zdanje od milijun kuna".

Petrov je nazvao smiješnim tvrdnje o "zdanju od milijun kuna", smatra da se milijun namjerno apostrofira. "Valjda je bio problem napisati 120.000 eura, jer im je to mala svota", ustvrdio je.

Upitao se koliko građana, odnosno "ovih što pišu" o njegovoj kući, imaju nekretninu jeftiniju od milijun kuna. Uostalom, moja kuća neće dosegnuti milijun kuna, ukupno ću uložiti 120.000 eura, kaže Petrov.

Poručuje i kako je sve čisto u subvenciji APN-a. "To je nešto što apsolutno svaki građanin može iskoristiti", uvjerava Petrov i naglašava da je, prije nego se odlučio na taj korak, kako ne bi došao u sukob interesa, tražio stajalište Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. "Ono je odlučilo da imam pravo na to, kao i svi drugi", kazao je predsjednik Sabora.

"APN daje mogućnost svim građanima, ako im je to prva nekretnina i ako su kreditno sposobni, država im daje mogućnost subvencije za prvu nekretninu, bilo kupovinu stana ili kupnju kuće ili građevinskog materijala", naveo je Petrov i pozvao građane da iskoriste tu mogućnost.

Osobno se, kaže, s tom mogućnošću upoznao na javnom skupu APN-a u Metkoviću. S drugim građanima sam dobio informaciju što se može napraviti, što tražiti, rekao je.

"Tri sam mjeseca čekao odobrenje smijem li dignuti kredit, pa sam u jednom trenutku došao u situaciju da, dok sam u politici, ne mogu nikako dignuti kredit", napomenuo je Petrov.

Mediji pišu kako ukupan kredit s kojim će Petrov graditi kuću iznosi oko 900.000 kuna, od čega 590.000 kreditira komercijalna banka, a 316.000 kuna APN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:48