SVE ĆE NA SUD

Branimir Glavaš i HDSSB tuže urednike i novinare Jutarnjeg

Medjugorje, 200110.Utakmica izmedju NK Imotski - NK Osijek u Medjugorju.Na fotografiji: Branimir Glavas.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX

OSIJEK - Glavašev HDSSB podnio je u petak Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv glavnog Državnog odvjetnika Mladena Bajića te kaznene prijave protiv glavnog urednika Jutarnjeg lista Mladena Plešea, urednika Davora Butkovića i novinara Drage Hedla.

U obrazloženju prijave koju su podnijeli Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, i Krešimir Bubalo, potpredsjednik stranke, stoji da članci i tekstovi objavljeni u Jutarnjem listu od petka sadrže neistinite tvrdnje s ciljem pritiska na Vrhovni sud kako bi se potvrdila presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Glavašu izrečena desetogodišnja zatvorska kazna.

Na konferenciji za novinare gdje su najavljene kaznene prijave, vrh HDSSB-a obrušio se na urednike i novinare Europapress holdinga, a posebno na autore tekstova Davora Butkovića i Dragu Hedla. Također su oštro napali i Mladena Bajića optuživši ga da je upravo on organizirao “akcijski plan medijskog pritiska na pravosuđe”.

Tekst Davora Bukovića koji je naljutio HDSSB-ovce možete pročitati ovdje , a tekst Drage Hedle ovdje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:02