HDSSB POVLAČI VINKOVIĆA

BRANIMIR GLAVAŠ NAREDIO IZ ZATVORA 'Krešimira Bubala mi vratite u Sabor!'

Bubala je na izborima u Osijeku porazio Ivica Vrkić, SDP-ov kandidat
 Vlado Kos / CROPIX

Krešimir Bubalo (HDSSB), bivši gradonačelnik Osijeka, pojavit će se na prvom jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora, 18. rujna, u svojstvu zastupnika.

Njega je do sada u saborskim klupama mijenjao Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova.

Razočarani Vinković

Bubalov zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata - potvrđeno je Jutarnjem listu - zaprimljen je u Saboru 3. rujna, a Mandatno-imunitetno povjerenstvo samo će formalno o tome donijeti zaključak i podnijeti izvješće Saboru. Rošada Bubala i Vinkovića u saborskim klupama nije prošla bez potresa u HDSSB-u.

OSIJEK IZABRAO PROMJENU, HDSSB IZGUBIO NAJJAČU UTVRDU Vrkić: 'Čeka me težak posao'

Dio stranke, osobito mladeži, protivio se “degradaciji” Zorana Vinkovića, koji je na lokalnim izborima uspio zadržati položaj đakovačkog gradonačelnika, što Bubalu u Osijeku, gdje ga je u drugom krugu uvjerljivo pobijedio Ivica Vrkić, nije pošlo za rukom. Odlazak iz Sabora teško je pao Zoranu Vinkoviću.

Blagoslov iz zatvora

Potez da ga Bubalo zamjeni u Saboru smatra nepravednim, kažu osobe bliske gradonačelniku Đakova, jer misli da je istupima u Saboru zaslužio da ondje i ostane, ali i da mu izborni rezultat u Đakovudaje prednost pred Bubalom. Odluka o aktiviranju Bubalova mandata, naravno, donesena je u Mostaru, gdje se i inače, uz blagoslov Branimira Glavaša, rješavaju najvažnija stranačka pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:02