REAKCIJE IZ HDZ-a

BRANKO BAČIĆ O IZLAZNIM ANKETAMA 'Ovo je značajna razlika, ali ja bih bio suzdržan i pričekao i glasove dijaspore...'

Branko Bačić
 Darko Tomaš / CROPIX

O rezultatima se oglasio se i HDZ-ov Branko Bačić, i to za Novu TV.

'Prije svega bih zahvalio svim građanima koji su iskoristili svoje biračko pravo i glas poklonili bilo Kolindi Grabar-Kitarović, bilo Zoranu Milanoviću. Ovi rezultati izlaznih anketa čine značajnu razliku, no ja bih bio suzdržan pa bih pričekao rezultate sa biračkih mjesta, pričekao bih glasove dijaspore. U svakom slučaju, desni dio političkog spektra nije bio do kraja jedinstven. Očito je izostala podrška...', kaže Bačić.

Upitan o izostanku podrške glasača Miroslava Škore, Bačić kaže:

'Mislim da i ovaj rezultat, prije svega podaci s birališta, pokazuju oko 4 posto nevažećih glasova. Moram reći da je jako mali broj i neprihvatljivo je da se tako preporuča glasovanje na ovim izborima...', rekao je Bačić o Škorinoj izjavi da će u drugom krugu zaokružiti broj 3, hrvatski narod, a ne broj 1 ili 2 (Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović).

'Jedno su predsjednički, a drugo parlamentarni izbori. Više dolazi do izražaja kandidat, njegova osobnost, više nego na parlamentarnim izborima. Mi ćemo analizirati kad se sve završi i vidjeti kako dalje. Ja ne držim da je politika Vlade na bilo koji način utjecala na ovakav rezultat', zaključio je Branko Bačić za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:55