POZVAO JE BIRAČE DA IZAĐU NA IZBORE

BRANKO BAČIĆ O KAMPANJI UOČI IZBORA ZA EUROPSKI PARLAMENT 'HDZ pokazao da je najjača politička snaga i stranka u Hrvatskoj, posebno na jugu'

Branko Bačić
 Bozo Radic / CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak u Dubrovniku kako je u iznimno dugoj kampanji na izborima za Europski parlament (EP) HDZ pokazao da je najjača politička snaga i stranka u Hrvatskoj, a posebno na jugu Hrvatske te pozvao birače da izađu na izbore i odluče se za listu HDZ-a.

Napomenuo je kako je HDZ vodio afirmativnu kampanju te govorio o sadržaju, kao i o važnosti izbora koji su bitni kao i parlamentarni ili lokalni izbori.

„Nismo imali negativističku kampanju niti smo se s ijednom strankom sukobljavali, a bili smo često meta napada drugih, od krajnje desnice do lijevog spektra. Nismo se na to obazirali, već smo predstavljali program 'Hrvatska za generacije', ali i što u svakom dijelu županije HDZ planira ostvariti u novom mandatu EP-a. Ujedno smo pokušali približiti svakom građaninu svrhu, rad i dužnosti zastupnika u EP-u“, objasnio je Bačić.

Bačić je na konferenciji za medije na temu projekata u najjužnijoj županiji podsjetio kako je, pored odluka Vlade RH donesenih na sjednici u Dubrovniku u veljači, zahvaljujući aktivnosti općina i gradova Vlada u 90 dana ugovorila i realizirala nove projekte u vrijednosti od gotovo 120 milijuna kuna.

„Naši zastupnici će u najvećoj mjeri odlučivati o budućem financijskom okviru za razvoj takvih projekata, jer su dio jake političke obitelji - Europske pučke stranke“, zaključio je Bačić.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako HDZ ima najbolji program i najkvalitetniju listu te najbolje razumije Hrvatsku u Europi.

„U kampanji su neke stranke koje ni ne znaju što bi radili u EP-u. Ne bi htjeli Europu, već da se vratimo na Balkan. Mi sukreiramo europsku politiku, ali i branimo nacionalne interese. U našoj županiji posebno znamo koliko je Europska unija velika prilika za razvoj“, rekao je Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako je u posljednje dvije godine Grad Dubrovnik 'povukao' 85 milijuna kuna iz fondova Europske unije, a državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković na niz projekata koji su ostvareni ili pokrenuti sredstvima iz europskih fondova, ali i potpora poljoprivrednicima, posebno na području doline Neretve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:02