ŠEF KLUBA HDZ-a

BRANKO BAČIĆ O PADU ZAGREBAČKOG GUP-a 'To ne znači i raskid koalicije na nacionalnoj razini. Sastat ćemo se idući tjedan...'

Branko Bačić
 Bozo Radic / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je da pad zagrebačkog GUP-a u Gradskoj skupštini ne znači i raskid koalicije HDZ-a i Milana Bandića na nacionalnoj razini. S predsjednikom kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimirom Vardom je konstatirao da će se suradnja nastaviti prema dogovoru, a sastanak vladajuće koalicije dogodit će se idući tjedan, prenosi Dnevnik.hr.

- Da je Bandić prihvatio amandmane, oni bi bili upućeni ministarstvu koje bi se u roku od 30 dana moralo očitovati jesu li zakoniti, tada bismo prihvatili sami GUP i time bi priča bila završena, kaže Bačić.

Dodaje da je tek slučajnost da je nakon propasti GUP-a otkazano i glasanje u Saboru ovog petka. Tvrdi da je to samo zbog toga što je nekoliko zastupnika vladajuće većine na službenom putu pa je sve odgođeno kako kvorum ne bi došao u pitanje.

Bačić nije dao konkretan odgovor na pitanje o tome tko je inicirao koaliciju HDZ-a s HNS-om.

- U tom trenutku smo razgovarali s HNS-om i u vodstvu HDZ-a nije bilo protivljenja toj koaliciji, pa ni od gospodina Brkića, ako na to aludirate. Tu apsolutno nije bilo dvojbe oko toga idemo li u koaliciju, rekao je Bačić za Dnevnik.hr i dodao da je i on sam bio jedan od zagovornika te koalicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:23