BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

Branko Bačić zahvalio zastupnicima na konstruktivnosti i jedinstvu

Branko Bačić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HDZ-ova kluba zastupnika Branko Bačić zahvalio je u četvrtak svim saborskim zastupnicima na konstruktivnosti i jedinstvu u donošenju 22 zakona, od koji se 19 odnosi na paket mjera za ublažavanje posljedica koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo.

Što se tiče primjedbi i nezadovoljstva odgodom plaćanja obveza i prijedloga da bi odmah trebalo primijeniti oprost, moramo imati povjerenje u Vladu koja je uspjela očuvati i podići financijski sustav Hrvatske na višu razinu i poboljšala gospodarske prilike u Hrvatskoj, rekao je Bačić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Što se tiče odgode plaćanja, Bačić ističe da poduzetnici u iduća tri mjeseca neće plaćati obveze, a ako se situacija pogorša Vlada će dodatno reagirati. On ne može reći hoće li Vlada otpisati potraživanja poduzetnicima koji su dužni plaćati poreze i druga javna davanja, ali ne bi odbacio takvu mogućnost.

Za sada je važno da smo relaksirali poziciju poduzetnika koji će temeljem pravilnika, koji bi trebao biti predstavljen u ponedjeljak, moći za svakog zaposlenika ostvariti naknadu minimalne plaće iz državnog proračuna, ako im je koronavirus značajno otežao poslovanje.

Pozivamo poduzetnike da nam budu partneri i vode računa o zaposlenicima, koji su najmanje krivi što su došli u ovakvu situaciju, a Vlada je pokazala socijalnu osjetljivost, kaže Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:31