POTRAŽIVANJE

Brizar tužio muža Mrak Taritaš zbog 200.000 kn duga za uređenje stana

Zlatko Taritaš (u krugu) i Anka Mrak Taritaš (desno)
 CROPIX

Građevinski poduzetnik Branislav Brizar jučer nam je potvrdio da je potraživanje od supruga Anke Mrak Taritaš, saborske zastupnice i predsjednice GLAS-a, za obnovu stana u centru grada odlučio naplatiti sudskim putem.

Riječ je o ukupnom potraživanju od gotovo 650.000 kuna za obnovu stana u centru Zagreba, ali preostalo je za plaćanje, kaže poduzetnik Brizar, još 200-tinjak tisuća kuna koje su ipak odlučili naplatiti putem suda. Zastupnica Mrak Taritaš jučer nam je kazala da je tužbu očekivala i da je njezin suprug u međuvremenu angažirao odvjetnika.

Podmetanje

- Postoji razlika između ugovora u kojem su specificirani svi radovi i računa koji je izdan u konačnici. Tu razliku mi osporavamo. Gospodinu Brizaru odvjetnik je još prošle godine poslao pismo, ali se nikad o njemu nije očitovao, tako da ćemo sve utvrditi na sudu - kazala je Anka Mrak Taritaš. Poduzetnik Brizar kaže da je radova bilo više nego što je ugovoreno na početku pa je zato račun u konačnici bio veći i za sve postoji dokumentacija.

- To će se potraživanje sad samo uvećati za kamate pa će na kraju dug biti veći - kazao je poduzetnik Brizar. Jutarnji list u lipnju prošle godine prvi put je objavio članak o spornom potraživanju za koje je Mrak Taritaš isprva tvrdila da “nema pojma o čemu je riječ”, ali dva mjeseca kasnije HRT-u je ipak priznala da je tijekom ljeta 2017. godine podmirila dio računa.

“Preostalo je malo više od 100 tisuća kuna duga koji smo podmirili dva puta ovo ljeto”, napisala je u kolovozu prošle godine u SMS poruci HRT-u saborska zastupnica Mrak Taritaš i time priznala postojanje duga za obnovu stana o kojem je dosad, kad bi je novinari pitali, govorila sljedeće: “apsolutno podmetanje”, “želi me se prikazati da sam kao i ostali”, “na odmoru sam, na plaži, nakon što dvije godine nisam bila na moru”, “sve zajedno je jedna ružna priča, što se tiče moje obitelji i mojih sinova”.

Njezin suprug Zlatko Taritaš dosad nije htio komentirati slučaj, tek nam je jednom rekao ‘da ne sudjeluje u politici’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:37