PALJBA IZ HDZ-a

Brkić: 'Ako je netko nešto uzeo, onda je to SDP'

 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić večeras je u odgovoru na napade SDP-ovih ministara i saborskog zastupnika u Zadru poručio kako kucaju na kriva vrata i rekao da "ako je netko nešto uzeo, onda je to SDP koji je svu državnu imovinu pretvorio u svoju".

JOVANOVIĆ 'Karamarko, Kalmeta i Vidošević mogli bi u kviz: Tko zna manje'

"Jedini program ove nesposobne Vlade je napad na HDZ. Ako je netko nešto uzeo, onda je to SDP, a to dobro znaju i (ministri) Linić i Jovanović, i svu državnu imovinu pretvorio u svoju", rekao je Brkić u izjavi za HTV i dodao kako bi "mogli pitati gdje je novac od prodaje vila, hotela koji su naslijedili od Komunističke partije Hrvatske".

"Meni je drago da se Linić i Jovanović razumiju u poslove policije i DORH-a, ali ja bih poručio da kucaju na kriva vrata jer policija izvršava sve naloge DORH-a, a DORH je tijelo progona i tijelo koje pokreće sve istrage. Dakle, nek pokucaju na prava vrata, a ne na kriva", izjavio je Brkić.

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin pozvao je danas u Zadru zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra prometa Božidara Kalmetu da podnese ostavku zbog slučaja korupcije u Hrvatskim autocestama (HAC), a ministar Željko Jovanović oštro je napao HDZ i njegova čelnika Tomislava Karamarka.

"Poručio bih Tomislavu Karamarku, koji je u to vrijeme bio šef tajnih službi, kako izgleda da je on štitio pljačkaše da ne budu otkriveni, a ne građane Hrvatske da ne budu opljačkani. I dalje tvrdi da on ništa ne zna, da ništa nije vidio, da ništa nije čuo. To tvrdi i Božidar Kalmeta, to tvrdi i Nadan Vidošević. Pa bih svoj trojici, pošto slabo vide, ne čuju, poručio da napuste svoje fotelje i neka zajedno igraju kviz 'Tko zna manje'", rekao je Jovanović na stranačkoj konvenciji zadarskog SDP-a.

Grbin je zadarskog gradonačelnika pozvao da zbog tih afera podnese ostavku i da se ostavi bavljenja politikom. "Zbog toga što je bio na čelu jedne ovakve korupcijske hobotnice, ako ima imalo morala, trebao bi ponuditi ostavku i trebao bi se ostaviti bavljenja politikom", rekao je Grbin.

U okviru istrage o izvlačenju novca iz Hrvatskih autocesta (HAC) šestorici osumnjičenih, među kojima dvojici bivših državnih tajnika HDZ-ovog ministra Božidara Kalmete - Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću, određen je jednomjesečni zatvor. Svi su osumnjičeni za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabu položaja i ovlasti te primanje i davanje mita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:58