DRUGI ČOVJEK HDZ-a

BRKIĆ 'Hoću li biti aktivan u predsjedničkoj kampanji u RH i BiH? Bit ću ja aktivan svugdje, u cijelom svijetu. Ne treba se bojati za stroj HDZ-a'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.10.2019. u 18:20

Zagreb, 190418. Markov trg.
Sabor.
Redovita sjednica Sabora.
Na fotografiji: Milijan Brkic, potpredsjednik sabora.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Milijan Brkić

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić poručio je u utorak da će u cijelom svijetu biti angažiran u predsjedničkim izborima.

"Bit ću ja aktivan u predsjedničkim izborima. Svugdje, u cijelom svijetu", rekao je Brkić novinarima prije sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje hoće li biti aktivan u kampanji za predsjedničke izbore u Hrvatskoj i BiH. Na pitanje kako će animirati birače i članove stranke, odgovorio je da će ih animirati kao i svaki put te da se "ne treba bojati za stroj HDZ-a".

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je odgovarajući na novinarski upit da nisu predugo čekali na kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Smatra kako za nju nema opasnosti od Miroslava Škore ili Zorana Milanovića te kako je bitno da se stranka dobro pripremi za predsjedničke izbore, što će biti i tema današnjeg sastanka. "Vjerujem da ćemo to odraditi kao i prije pet godina", rekao je Butković.

Podsjećajući kako je Kolinda Grabar-Kitarović nekoliko puta najavila svoju kandidaturu za predsjednicu Republike, potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Darko Horvat kratko je poručio da se od sutra s kampanjom kreće malo intenzivnije.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo