NEOVISNI ZA HRVATSKU

BRUNA ESIH O BUJANCU 'Uz određene prijatelje ne trebaju vam neprijatelji'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.05.2019. u 20:02

Zagreb, 260519.
Skorpikova, Neovisni za Hrvatsku i koalicija HSP-a.
Pracenje izbornih rezultata Neovisni za Hrvatsku i koalicije HSP-a za izbore za Europski parlament 2019.
Na fotografiji: Bruna Esih, Zeljko Glasnovic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / / CROPIX

Bruna Esih, Željko Glasnović

NOVO 21:45 Prema trenutačnim izlaznim anketama Neovisnima za Hrvatsku nedostaje pola posto da prijeđu prag od pet posto.

"Pola posto je malo, ali do pobjede i našeg praga koji smo si zadali ne dijeli nas više ništa. Najvažnije je ostati vjeran svojim biračim i njih ne razočarati. To smo uspjeli iskomunicirati. Kako će biti vidjet ćemo u 23 sata", kaže Bruna Esih za N1.

"Nismo pogriješili što se nismo pridružili Suverenistima. Čestitam ako su doista ovakvi rezultati kolegama Suverenistima, ali mi imamo najbolje rezultate od svih parlamentarnih stranaka", rekla je i dodala da HDZ nije uspio ni trećinu uspjeti koliko su oni uspjeli u dijaspori.

Kaže da su bili spremni na razgovore sa Suverenistima, ali im je bilo nužno da izađu sami kao što su bili i prvi koji su pružili otpor HDZ-u, za razliku od članova Suverenista.

Za plakat Željka Glasnovića kaže da je "on hrvatski general i da dođe on bi jednako branio i Brunu Esih i te progresivce. To je prijevod s engleskog jezika."

Komentirala je i odlazak Velimira Bujanca u stožer Suverenista riječima: "Uz određene prijatelje ne trebaju vam neprijatelji", javlja N1.

--------------------------

Nositeljica Liste Neovisnih za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava na izborima za Europski parlament Bruna Esih izrazila je u nedjelju zadovoljstvo jer im izlazne ankete daju jedan mandat, a vjeruje da će se stanje u njihovu korist poboljšavati svakom daljnjom izlaznom anketom, odnosno sve do prvih službenih rezultata u 23 sata. 

Esih je rekla kako rezultat izlaznih anketa demantira one koji im nisu davali nikakve šanse da pređu izborni prag. 

- Ovo su za sada samo izlazne ankete, znamo da se mnogi građani niti ne žele izjašnjavati po tome pitanju, ali u svakom slučaju, mi smo zadovoljni. Svakom daljnjom izlaznom anketom, odnosno sve do prvih službenih rezultata u 23 sata, vjerujemo da će se stanje u korist Neovisnih za Hrvatsku poboljšavati - izjavila je Bruna Esih Hini komentirajući prve rezultate izlaznih anketa koji im predviđaju jedan mandat.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo