POLOMLJEN LEŽI U BOLNICI

BRUTALNO GA PRETUKLI U CENTRU ZAGREBA NAKON UTAKMICE S ENGLESKOM 'Bio sam s curom u Tkalčićevoj, a onda je krenulo... Pomozite mi pronaći napadača!'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 13.07.2018. u 11:37

 • Privatni album

  Ante Dumančić

  Zagrepčanin Ante Dumančić (30) od noći na četvrtak leži u bolnici. Prvo je bio u KB Sestara milosrdnica, da bi ga vrlo brzo premjestili u KB Dubrava, gdje ga danas, u petak, čeka operacija na odjelu maksilofacijalne kirurgije.

  Ante je, naime, u strogom centru Zagreba teško ozlijeđen poslije polufinalnoga susreta Svetskoga nogometnoga prvenstva između Hrvatske i Engleske. Jednostavno se, ni kriv ni dužan, našao na krivome mjestu u krivo vrijeme.

  - Nakon što smo odgledali utakmicu, djevojka i sjeli smo na piće, da i mi malo proslavimo pobjedu Vatrenih. Oko pola sata iza ponoći, odlučili smo krenuti kući. Ispred kafića Funk, gdje smo bili, taman se počela 'kuhati' nekakva frka. Požurili smo se, u slučaju da bude većih problema, kad je cura shvatila da je zaboravila kabanicu. Vratili smo se, uzeli je i odmah produžili, što dalje od naguravanja. I onda, odjednom, iz čista mira, ispred lokala Rocket Burger, također u Tkalčićevoj ulici, nešto mi je doletjelo u glavu. Od siline udarca nakratko sam izgubio svijest. Kad sam došao k sebi, shvatio sam da ne mogu hodati. Neko vrijeme sjedio sam sa strane, prišla mi je gospođa koja se predstavila kao zdravstvena radnica, slučajni prolaznici nudili su mi pomoć... Na kraju sam nekako uspio doteturati do franjevačke crkve na Kaptolu, ali nisam mogao dalje. Ljudi su mi pozvali Hitnu pomoć, koja me prevezla u KB Sestara milosrdnica - ispričao nam je teško ozlijeđeni Ante.

  Nažalost, napadača u silnoj gužvi nije vidio, a ni danas ne zna čime je udaren.

  - Ne vjerujem da je bila samo šaka, više mi se čini da je bila boca, bokser, kamen ili nekakva cigla. Na očnome odjelu u Vinogradskoj dobio sam dva šava - jedan na kapku, drugi kraj oka, pregledali su me otorinolaringolog i neurolog, a zbog slomljena nosa, jagodične kosti i arkade poslali su me u KB Dubrava, gdje će me u petak i operirati - govori nam Dumančić.

  Njegov otac sve je, kaže, prijavio policiji, a Ante je čak i na društvenoj mreži zamolio Zagrepčane koji imaju bilo kakve informacije o nesretnom događaju da se jave njemu ili direktno Policijskoj upravi zagrebačkoj.

  - Kad su me napali, nisam ni stigao, a ni mogao reagirati. Zato se tata, dok ja čekam operaciju, pozabavio prijavom - objašnjava Ante.

  Izdvajamo