'HSLS JE ALTERNATIVA'

Budiša: HDZ najbolji kad je najteže? Zašto ste nas doveli u situaciju u kojoj je najteže

Budiša je istaknuo kako hrvatsko gospodarstvo ne može izdržavati skupu državu
 Andrija Lučić / CROPIX

GOSPIĆ - Kriza u kojoj se Hrvatska našla nastala je jer smo desetljećima trošili više nego smo smjeli - poručio je Dražen Budiša, nositelj liste HSLS-a u 9. izbornoj jedinici, tijekom svog govora u Gospiću, dodavši kako je HSLS alternativa današnjoj aktualnoj vlasti i 'Kukuriku koaliciji'.

- Program 'Kukuriku koalicije' iz dana u dan postaje sve nerealniji, a kako se prilike kod nas i u Europi pogoršavaju pokazuje se da je to papir za izbore, a ne program uspješnije Hrvatske. Kada ga usporedimo s programom HDZ-a možemo reći da te dvije velike političke grupacije imaju danas gospodarsku i političku alternativu u krizi u kojoj se i Hrvatska našla - istaknuo je Budiša na predizbornom skupu u Gospiću.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Smatra kako je kriza uzrokovana činjenicom da je država godinama trošila novac koji nije imala te se razvijala na stranim zaduženjima zbog čega je Hrvatska 'danas zadužena 2-3 puta više nego što je nekada bila Jugoslavija'.

- Taj koncept skupe države i prevelike javne potrošnje ne može više funkcionirati, stoga se HSLS zalaže sa smanjivanje državne uprave i za regionalizaciju u pet regija. Ne radi se samo izborima koji će odlučivati o garnituri koja će sutra upravljati Hrvatskom, ovo je odlučivanje o budućnosti Hrvatske - poručio je Budiša te dodao kako se moramo suočiti s realnošću, 'a to je prednost HSLS-a'.

Budiša ističe da su poticaj poduzetništvu, smanjivanje državnog proračuna, bolni rezovi o kojima su svi govorili i onda utihnuli te smanjivanje državne uprave osnove izbornog programa HSLS-a. Ponovo je naglasio kako hrvatsko gospodarstvo ne može izdržavati skupu državu.

- Vrijeme je za odlučan trenutak u kojem moramo napraviti zaokret jer ako smo odgovorni prema vlastitoj zemlji onda smo odgovorni i prema idućim generacijama. I zato vjerujem da će građani ove županije podržati i pokrenuti taj zaokret i da će ovaj puta prepoznati posljedice vladajuće političke garniture koja nas je dovela u ovu situaciju - rekao je Budiša osvrnuvši se na slogan HDZ-a 'Najbolji kad je najteže' te se upitao: - Zašto ste nas doveli u situaciju u kojoj je najteže?

Naglasio je da HDZ mora snositi odgovornost za ono u što je doveo Hrvatsku . Također, 'Kukuriku koaliciju' ne smatra dobrom aleternativom jer se 'njihov politički govor ispraznio od sadržaja budući da više nemaju što reći građanima'.

- Zbog toga program HSLS-a jasno precizira: građanima moramo jasno kazati da loše živimo, da ćemo loše živjeti i dogodine, ali za 2-3 godine počet ćemo izlaziti iz gospodarske krize - zaključio je Budiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:42