POMOĆ KRIJESNICAMA

Budite dobri i zovite 060 9015

Pomozite malima koji su veliki i hrabri. Pozivom na broj 060 9015 donirate 6,15 kuna za djecu oboljelu od raka
 Jurica Galoić/CROPIX

Glazba, umjetnost, kultura pojmovi su na vrhu liste prioriteta Renate Pokupić. U svom pohodu na svjetske operne pozornice ona nikada nije odvratila pogled od svoje domovine i iznimno joj je stalo da njezin, svakim danom sve veći ugled u svijetu doprinese promicanju tih vrijednosti i u Hrvatskoj. To je pokazala i načinom na koji je iskoristila ove dvije stranice u posebnom izdanju Jutarnjeg lista.

Istinska čovječnost

Međutim, Renata Pokupić je i osoba duboko svjesna da istinska i vrhunska umjetnost izvire iz iste takve čovječnosti. Stoga me je, kao naša gošća urednica, zamolila da na ovim stranicama predstavimo i vašoj dobroti preporučimo jednu od humanitarnih udruga koje ljudima priskaču u pomoć onda i tamo gdje im je najteže. Odabrala je Krijesnicu, Udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

Suvišno je opisivati kako je teška bolest djeteta jedna od najvećih nesreća. Takvi slučajevi otvaraju prave bezdane očaja i nesreće, ali pružaju i priliku da se pokaže ljudskost.

Potpora Udruge

Svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke vrste rata oboli jedno dijete. Udruga Krijesnica tu pomaže na mnogo načina: od pružanja stručne, medicinske i psihološke pomoći i potpore, do rješavanja teškoća s kojima se obitelji, a osobito siromašnije, u takvim situacijama suočavaju u sasvim prirodnoj želji da stalno budu uz svog malog oboljelog anđela.

Stoga vam kao iznimno važan prenosimo apel Renate Pokupić. Pomozite Krijesnicama. Informirajte se o njihovoj djelatnosti na internetu (www.krijesnica.hr) ili na broju telefona 01/3770022. Tamo ćete naći i broj žiro-računa, a 6,15 kuna možete donirati odmah pozivom na broj 060 9015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:34