REAKCIJA MINISTRA

BUTKOVIĆ 'Koalicija nije narušena, ali svi bi mogli više raditi i potegnuti'

Oleg Butković
 Damir Krajač / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u petak kako nema dojam da je vladajuća koalicija narušena, nego da bi svi mogli više raditi i potegnuti te da je stabilnost Vlade važna i zbog provođenja raznih projekata.

Na upit o koaliciji, odnosno na novinarsku tvrdnju da svi nešto prijete – Milan Bandić s Generalnim urbanističkim planom, da HNS nije suglasan oko plaća, a SDSS se još ne izjašnjava hoće li izaći iz koalicije - te kako izaći iz tog problema, Butković je odgovorio: "Dok oni prijete, ja radim".

"Koncentriran sam na svoj resor, ne mogu komentirati ono što govore drugi. Činjenica je da ulazimo u posljednju godinu mandata, da je stabilnost Vlade bitna i zbog provođenja ovih i drugih projekata i mislim da nam ne treba, općenito govorim, bilo kakva nestabilnost. Izbori su predsjednički, zatim parlamentarni, građani će pokazati svoje mišljenje, a onda, o tom potom."

Na upit ima li dojam da je koalicija narušena, rekao je da "nema takav dojam, da ima dojam da bi svi mogli puno više raditi i potegnuti."

Na novinarsko pitanje o upitnom korištenju pomorskog dobra na zapadnoj obali u Splitu, ministar je rekao da o konkretnom slučaju ne može govoriti, jer ne zna ništa o tome. No, ako postoji bilo kakvo ilegalno korištenje ili gradnja, nešto što se događa na pomorskom dobru, ako je na lučkom području, onda su tu nadležni inspekori lučke kapetanije, rekao je dodavši da će vidjeti o čemu je riječ.

Naglasio je da ima slučajeva korištenja pomorskog dobra mimo propisa i bez uvjeta na cijeloj hrvatskoj obali. "Borimo se s time, ima tu puno intervencija i inspekcijskih nadzora, nekoliko smo marina i zatvorili, tako da uvodimo red i u tom dijelu," kazao je.

Ministar Butković u četvrtak je u Rijeci bio na predstavljanju novih autobusa riječkog Autotroleja, koji se većim dijelom financiraju iz bespovratnih europskih sredstava. U projektu "No regret" osigurava se 315 milijuna kuna za nabavku ukupno 187 autobusa za 9 hrvatskih gradova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:06