VARAŽDINSKI ŽUPAN

ČAČIĆ KAŽE DA JE POREZNA REFORMA KOZMETIKA, A KURIKULARNA ČAK NI TO 'Imamo sedamdesetak škola od kojih, koliko vidim, pola neće dobiti ni udžbenike'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.09.2018. u 14:42

Varazdin, 090617.
Radimir Cacic preuzeo je ovlasti zupana koje mu je predao zamjenik zupana Alen Kisic.
Na fotografiji: Radimir Cacic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Varaždinski župan Radimir Čačić izjavio je novinarima u nedjelju u Ludbregu kako je predložena porezna reforma ministra Zdravka Marića kozmetika, ali u svakom slučaju bolje nego da se dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto.

Župan Čačić posjetio je Ludbreg gdje je bio na središnjem misnom slavlju u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove u prigodi svečanosti "Dani ludbreške Svete Nedjelje".

Upitan od novinara da komentira najavljenu poreznu reformu procijenio je da će realno jedinu korist imati oni s neto plaćama većim od 17,5 tisuća kuna, a svi ostali osjetit će pomake između 30 i 50 kuna na mjesečnoj razini.

"Relativno beznačajno, ali u svakom slučaju bolje nego da se te iste dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto, jer bi time samo pomogli i podržali poduzetnike i tvrtke izvan Hrvatske", rekao je Čačić.

Osim porezne reforme komentirao je i reformu školstva za koju je rekao da je - čak manje od kozmetike.

"Porezna reforma je bar kozmetika, a ovdje nije ni to. Sedamdesetak škola od kojih, koliko vidim, pola neće dobiti ni udžbenike. Ako nismo uspjeli za 70-ak škola osmisliti procedure i definirati potrebne materijale - udžbenike i bilježnice, onda ne znam što ćemo ako se stvarno budemo primili nekog posla. Ali, za spotove je jako dobro", izjavio je Čačić.

Izdvajamo