PODRŽAT ĆE MILANOVIĆA

ČAČIĆ OTKRIO DA REFORMISTI PREKIDAJU SURADNJU S HDZ-om: 'S vladajućom većinom više nećemo komunicirati. Tako su spori. Tako su cendravi...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2019. u 14:39

Varazdin, 150519.
Ministar vanjskih poslova katalonske vlade Alfred Bosch posjetio je Varazdinsku zupaniju gdje se susreo sa zupanom Radimirom Cacicem.
Na fotografiji: Zupan Radimir Cacic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Radimir Čačić

Narodna stranka-reformisti prekida projektnu suradnju s vladajućom većinom, a na predsjedničkim izborima podržat će SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, objavio je u srijedu predsjednik reformista Radimir Čačić.

Čačić je za N1 izjavio da s vladajućom većinom više neće komunicirati, te poručio da podrška reformista neupitno ide predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

Smatra da će Milanoviću šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima biti veće ako se kandidira i Miroslav Škoro koji će oko sebe okupiti "klerikalni, tvrđi, desni" dio biračkog tijela čime bi se umanjile šanse za ponovni izbor aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na pitanje o podršci Vladi Andreja Plenkovića, Čačić kaže da oni nikada nisu bili u koaliciji s HDZ-om "niti će biti".

Rezultati Vlade, kaže, doveli su ih do toga da će izaći i iz projektne suradnje, te s vladajućom većinom više neće komunicirati.

"Tako su spori. Tako su cendravi. Zadnje što su napravili je to da su išli protiv sudske odluke u odnosu na Varaždinsku županiju. Vlada nam je dužna ozbiljan novac. Kad je sud presudio da ga moraju vratiti, i na to su se žalili. Cijeli spektar zahtjeva koje prema njima imamo se ne realizira, odnosno realizira se gotovo namjerno sporo," rekao je Čačić koji obnaša dužnost župana Varaždinske županije.

Reformisti u Saboru imaju jednog zastupnika Darinka Dumbovića, te ni do sada nisu bili u formalnoj koaliciji s HDZ-om, već su tvrdili da "kroz projektnu suradnju" podržavaju Vladu.

Na parlamentarne izbore 2016. izašli su zajedno sa strankom Bandić Milan 365, no u siječnju ove godine napuštaju Bandićev saborski klub i od tada djeluju samostalno.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo