POSLJEDICE ŽUPANOVOG SHOWA

ČAČIĆ SE ISPRIČAO ZA NEPRIMJERENO PONAŠANJE TIJEKOM PRESSICE U VARAŽDINU 'Svjestan sam kako kontekst i okolnosti ničime ne opravdavaju moju reakciju'

 
 N1 screenshot

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti i varaždinski župan Radimir Čačić ispričao se za neprimjereno gestikuliranje i smijanje tijekom konferencija za medije ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koja se u petak održala u Varaždinu.

"Želio bih se ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije nakon jučerašnjeg službenog otvaranja radova na izgradnji škole u Svetom Iliji. Svjestan sam kako kontekst i okolnosti ničime ne opravdavaju način na koji sam reagirao na upit koji nije bio povezan s gospođom Divjak", napisao je Čačić na Facebooku.

Podsjećamo, kamere nekoliko hrvatskih televizija zabilježile su nesvakidašnju pojavu za vrijeme konferencije za medije na gradilištu u Sv. Iliji gdje će u budućnosti niknuti Osnovna škola "Vladimir Nazor". Dok je ministrica Divjak komentirala preporuke da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. svibnja, trebaju vratiti na nastavu u školama, Čačić stajao iza nje pravio grimase.

Varaždinski je župan potom iz sakoa izvadio olovku te nešto zapisao na svoj dlan. Divjak je za to vrijeme objašnjavala zašto se u škole ne mogu vratiti svi učenici. Čačiću je u jednom trenutku prišla jedna žena i nešto mu rekla, na što je on isplazio jezik te mlatarao dlanovima kao krilima.

Divjak se na kraju svog objašnjenja rekla da se ispričava Čačiću jer je moralo "malo čekati" da bi stao za mikrofone medije. Čačića je čekanje vidno naživciralo jer je prije samog prilaska mikrofonima nešto promrmljao sebi u bradu.

Čačić je bio "raspoložen" i dok se ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar davao izjavu za medije pa se tako za vrijeme njegovog obraćanja smijao i podsmjehivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:58