NA STRANI VEĆINE

ČAK ČETVERO BIVŠIH SDP-ovaca PODRŽALO PLENKOVIĆEVU REKONSTRUKCIJU Nekad ljuti rivali danas disciplinirano glasuju za HDZ, evo o kome se radi

Milanka Opačić i Siniša Varga
 Dragan Matic, Davor Pongracic / CROPIX

Čak četvero bivših SDP-ovaca koji su tu stranku napustili prošle ili početkom ove godine glasalo je za nove ministre i potpredsjednike Plenkovićeve Vlade.

Učinio je to Siniša Varga koji je SDP, stranku koja ga je u Milanovićevoj Vladi lansirala na dužnost ministra zdravstva, napustio u ožujku ove godine.

Za rekonstrukciju HDZ-ove koalicijske vlade glasala je i dugogodišnja SDP-ovka Milana Opačić koja je stranku napustila u rujnu prošle godine te bivši SDP-ov požeško slavonski župan Zdravko Ronko koji je stranačku iskaznicu vratio u svibnju prošle godine.

Glas Plenkovićevoj rekonstrukciji dao je i Mario Habek koji je SDP napustio u listopadu prošle godine, a danas je dio HNS-ovog Kluba zastupnika.

Ana Komparić Devčić koja je napustila SDP u prosincu prošle godine, nije se pojavila na izvanrednoj saborskoj sjednici na kojoj se glasalo o rekonstrukciji Vlade.

Siniša Varga zasad se nije pridružio ni jednom saborskom klubu, dok su se Opačić. Komparić Devčić i Ronko priključili saborskom klubu Bandićeve stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:51