GP PLOVANIJA

CARINICI OSTALI ŠOKIRANI Zaustavili Nijemca koji je u prtljažniku švercao curicu iz Irana!

Buje, 240713.Od ulaska Hrvatske u EU na granicnom prijelazu Kastel-Dragonja na snazi je tzv. one stop rezim kontrole granica. Hrvatsko-slovenska policija zajedno kontrolira dokumente tako da je protocnost putnika puno veca. Unatoc tome za vrijeme ljeta kolone vozila ipak su nezaobilazna stvar.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

BUJE - Na graničnim prijelazima diljem zemlje policija i carinici navikli su na različita iznenađenja posebno u špici sezone, no ipak, ostali su iznenađeni kad su u rano jutro u ponedjeljak otvorili prtljažnik VW Tourana u kojem je bila maloljetna Iranka!

Kako doznajemo, policajci iz Buja su oko 10 sati kontrolirajući promet putnika na graničnom prijelazu Plovanija opravdano posumnjali u blijeda lica 47-godišnjeg Nijemca i njegove maloljetne suvozačice, također njemačke državljanke. Među prtljagom u prtljažnom prostoru policajci su pronašli sakrivenu maloljetnu Iranku koja kod sebe nije imala valjanu putnu ispravu za prelazak državne granice.

Nijemca je prekršajni sudac novčano sankcionirao sa 1200 kuna te mora platiti i sudske troškove, a na sve mu 'prijeti' i boravak iza rešetaka odnosno tri dana zatvora s rokom kušnje od pola godine.

Po džepu je 'lupnuta' i maloljetna Iranka kojoj je sudac naložio plaćanje 2000 kuna. No za nju će, čini se, platiti kaznu upravo Nijemac jer je tinejđerica navodno kćer njegove supruge koja ima njemačku putovnicu pa samim time maloljetnica, obzirom na propise Europske unije, uopće nije trebala glumiti ilegalku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:07