KRATKOROČNA PROMJENA

ČEKA NAS TJEDAN DRASTIČNIH PROMJENA VREMENA Temperature se penju i do 17 stupnjeva, ali radost sunčane jeseni neće dugo trajati!

 
 CROPIX

Iako se temperatura u unutrašnjosti proteklih dana nije dizala iznad 10°C stupnjeva, ovaj tjedan donosi značajniju promjenu. Naime, Zagreb se jutros probudio u minusu, no već danas najviša dnevna temperatura bit između 8 i 10 °C. Još sutra jutarnje temperature će biti oko nule, dok će dnevna ići i do 13. Narednih dana jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će oko 5°C, a do petka će u nekim mjestima poput Virovitice ujutro biti čak 11°C, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

DHMZ

Dnevna temperatura ići će pak do ugodnih 17°C većini gradova u unutrašnjosti, a dojam proljeća ostavljat će i pretežno sunčano vrijeme.

DHMZ

Slične temperature narednih dana pratit će nas i na Jadranu, s tim da će jutarnje biti nešto više, posebice u Istri gdje će ponegdje jutarnje temperature dosezati i 13°C.

DHMZ

No ovo proljetno vrijeme neće dugo potrajati. Naoblačenje stiže u subotu kada su u unutrašnjosti ponegdje najavljene i snježne pahulje, a u nedjelju se vraćamo u jutarnje minuse i dnevne temperature od svega par stupnjeva iznad nule. Na Jadranu će isto zahladnjeti, pa će tako dnevne temperature ići do maksimalno 10°C.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:02