PREŠAO GRANICU

CESARE NAKON 7 GODINA STIGAO U ITALIJU Osim oca, s njim putuje i obiteljski prijatelj te psihologinja koja govori talijanski: 'Na putu se malo smirio'

    AUTOR:
    • Katarina Marić Banje / SD

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2018. u 16:36

Split, 190618.
U splitskom naselju Pujanke odrzan prosvjed protiv ovrhe nad devetogodisnjim Cesareom Avenatijem. Unatoc brojnim prosvjednicima ovrsitelji su s djecakom napustili stan u kojem je zivio s majkom Ninom Kuluz. Na fotografiji: otac Alessando Avenati dovodi Cesarea u svoj automobil.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX

 

U utorak oko 14,30 sati Cesare Avenati (8) prešao je granicu i nakon sedam godina došao u zemlju u kojoj je rođen - Italiju.

Odmah nakon što je predan ocu Alessandru na splitskim Pujankama iza 10 sati Cesare se s njim u automobilu kojim je upravljao očev prijatelj uputio prema izlazu na autocestu u Dugopolju, javlja Slobodna Dalmacija. Pratila ih je splitska policija, a po dolasku u Šibensko-kninsku županiju preuzeli su ih tamošnji policajci i tako se dalje putem sve do Rijeke izmjenjivalo policijsko osiguranje. Osim dječaka, oca mu i obiteljskog prijatelja u automobilu je s njima bila i psihologinja iz Rijeke koja govori talijanski jezik.

Cesare se putem smirio te su se oko podne zaustavili i on je pojeo sendvič i popio sok. U Moncalieriju kraj Torina ga u obiteljskoj kući čekaju baka te teta, očeva sestra s troje svoje djece, njegovih rođaka.

Očekuje se kako će mu majka Nina Kuluz također ubrzo doći u Italiju jer za nju nema zapreke za dolaskom u ovu državu.

Fotografije s današnje 'ovrhe' Cesarea iz Splita pogledajte u galeriji:

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo