SLAVLJE NA LJEVICI

'ČESTITAMO DRUGOVIMA!' Laburiste i Vilibora oduševio Tsiprasov trijumf u Grčkoj

Zagreb, 281214. Dvorana Fusio, Zagrebacki velesajam.Pracenje rezultata prvog kruga predsjednickih izbora u stozeru predsjednickog kandidata Ivana Vilibora Sincica.Na fotografiji: Ivan Sincic s Vladimirom Palfi i suradnicima slavi dobivenih 285.000 glasova.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Čestitamo našim prijateljima i drugovima u Grčkoj na briljantnoj pobjedi. Pokazali su da se može i pokazali su da drugačija Europa živi u nama, samo je treba osloboditi. Pokazali su i put - ujediniti sve one koji žele promijeniti društvo, ne popravljati nepopravljivo. Neka to bude putokaz i svima drugima u Europi, stoji u čestitci koju su pobjedniku grčkih izbora uptili pretnedenti za najviše funkcije u Hrvatskim laburistima, Antun Kapraljević i Nikola Vuljanić. Ističu kako su Hrvatski laburisti - Stranka rada surađivali sa Syrizom u Europskom parlamentu, a surađivat će i dalje i nastojati u Hrvatskoj okupiti sve one koji žele bolju i pravedniju Hrvatsku u boljoj i pravednijoj Europi. "Europa se budi, ali ako se ne promijeni i Grčka poželi izaći iz takve Europe koja nije pravedna, solidarna i jednaka za sve, Syriza i tada može računati na svoje prijatelje iz Hrvatskih laburista“, stoji na kraju čestitke Grčkoj iz Hrvatske.

I Živi zid čestitao Syrizi: 'Živi zid se u Hrvatskoj zalaže za slične mjere!'

- Grčki narod odabrao je promjene i politiku protiv mjera štednje. Živi zid također se bori protiv mjera štednje a želi i korak više, monetarni suverenitet. Nadamo se da će nas u narednih nekoliko mjeseci naš narod prepoznati kao jedinu pravu opciju, naveli su iz udruge.

- Pobjeda Syrize dobar je znak za Europu, mjere štednje, monetarna i fiskalna kontrola uništavaju zemlje članice. Živi zid u Hrvatskoj se zalaže za slične mjere, s razlikom da monetarni suverenitet definiramo kao primarni cilj. Sve više građana prepoznaje da su ideološke podjele sredstvo manipulacije, a mi ćemo se pobrinuti da u narednih godinu dana sve ključne probleme građana iznesemo na površinu i damo odgovarajuća riješenja, objasnili su vodeći ljudi stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23