NIJE PRESTAJAO GOVORITI

CIRKUS SE NASTAVLJA Pernar je opet mimo pravila počeo govoriti iz klupe, Brkić mu je 2 puta izrekao opomenu pa pozvao stražu da ga izvede iz sabornice

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Novim incidentom, drugim u dva dana, zastupnika Ivana Pernara i njegovim udaljenjem iz sabornice, Hrvatski sabor u četvrtak je nastavio rad.

Nakon što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) najavio o čemu će se raspravljati, Pernar je mimo pravila iz klupe počeo govoriti o problemu 600 radnika tvrtke Đuro Đaković koji od rujna nisu primili plaću.

Brkić ga je upozorio da nije dobio riječ, zamolio ga da sjedne i da o tome govori kasnije, u vremenu u kojem i ostali zastupnici mogu govoriti o čemu žele, dakle na slobodnu temu, no Pernar se oglušio.

Brkić mu je zbog toga prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni nakon toga nije prestajao govoriti iz klupe, izrekao mu je opomenu s udaljenjem sa sjednice i odredio stanku.

Pernar je i u srijedu zbog istog ponašanja udaljen sa sjednice.

Batinić predlaže: Kod incidenata poput Pernarova, ugasiti kamere

Potaknut novim incidentom Ivana Pernara, drugim u dva dana, zastupnik Milorad Batinić (HNS) predložio je u četvrtak da saborsko Predsjedništvo razmotri prijedlog da se ubuduće kod takvih situacija ugase televizijske kamere.

"Koju sliku šaljemo javnosti, mladima", zapitao se Batinić i ustvrdio je kako je "očito da bi na prijenosima sjednica Sabora trebalo pisati +18, samo za punoljetne".

"Mislim da bi trebalo ograničiti određene kolege koje provociraju ovakve okolnosti", rekao je zastupnik i pohvalio način na koji je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) reagirao na novi Pernarov incident.

Ispravno ste postupili kad ste prekinuli sjednicu, rekao je Brkiću koji je na Pernarovu provokaciju odgovorio izricanjem opomene, zatim opomene s oduzimanjem riječi, a u konačnici i opomenom s udaljenjem sa sjednice.

Batinić je taj prijedlog iznio u saborskoj raspravi o izmjeni Zakona o cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:30