PREDSJEDNIK HSU-A

ČLAN HSU-a DAO POTPIS PLENKOVIĆU? Hrelja zabrinut: 'Ne javlja mi se na telefon...'

Na fotografiji: Silvano Hrelja
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

U Novom danu N1 televizije gostovao je Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika. Komentirao je pisanje medija da je član njegove stranke Kažimir Varda već potpisao za sastav Plenkovićeve vlade.

'Vjerujem medijima da je to točno, jutros sam kolegu pokušao zvati, nije se javio, možda se psihički priprema kako će obrazložiti svoj potez. Htio bih znati koji su to motivi ili su u pitanju neke stare ljubavi. Odluka stranačkih tijela je da ostajemo u opoziciji i da ne dajemo potpise. Ne mogu ga nikako opravadati jer je njegova odluka suprotna odlukama stranačkih tijela', rekao je Hrelja.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika kaže kako je Vradu zadnji put vidio prije četiri dana...

'Rekao mi je da nije njegovo mišljenje da budemo u opoziciji, da mu se sviđa nastup Plenkovića. Čovjek ima svoj način razmišljanja, iznenadite se, ali ne možete promijeniti situaciju', rekao je Hrelja za N1.

Osvrnuo se i na tekuće pregovore HDZ-a i Mosta.

'Ako gledate pregovore, ovo je pregovarački maestralan čin Plenkovića, s obzirom da je na zahtjeve Mosta primijenio pedagodošku mjeru i pokazao im da se može i bez njih. Po nekim kriterijima, Mostu bi bila previše i četiri ministarstva, od kojih dva bitna, te mjesta potpredsjednika Sabora i vlade, to je neka mjera za ovih 13 zastupnikam Mosta. Očito da je tu negdje zapelo, ne vjerujem da bi Plenković posezao za manervom i da bi govorio da može i bez njih. To je možda i pokušaj Mosta da ih se izbaci i da budu opozicija, možda žele postati jaka fronta umjesto nakupine političara. Ali, ne vjerujem da će Most moći preuzeti prostor opozcije, on pripada SDP-u, oni ga mogu samo ugroziti, nemaju takvu moć, nemaju podršku kakvu su imali prije godinu dana', smatra predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:23