MISLILI DA JE BOMBA

GPS uređaj podmetnut pod auto Svagušine prijateljice

Uređaj za praćanje podmetnut je pod auto bez znanja vlasnice, direktorice Dajane Stojić
 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Bomba podmetnuta pod nepropisno parkiran automobil na splitskim Pujankama - nesvakidašnja je vijest koja je u utorak dvaput odjeknula gradom pod Marjanom, prvi put u paničnom strahu od mogućih posljedica eksplozije, drugi put kada se pročulo da se, umjesto bombe, pod vozilom nalazio GPS uređaj postavljen bez znanja vlasnice automobila, a čija se namjena čini neupitnom - praćenje 34-godišnje atraktivne Splićanke, vlasnice crvenog Volkswagena.

Ima ozbiljnog posla

Sumnjivi crveni Volkswagen, koji je pronašla Hvidrina pauk-služba, odmah su temeljito pročešljali policijski djelatnici protueksplozivne zaštite, njuškao je i policijski pas tragač, no umjesto bombe pronađen je tek GPS uređaj magnetom pričvršćen na auspuh vozila registriranog na tvrtku “Designe s potpisom” u vlasništvu 34-godišnje Dajane Stojić. Vlasnica je policiji izjavila da nije znala za postavljeni uređaj niti ima ideju tko ga je i zašto mogao postaviti.

- Kriminalistički su izvidi u tijeku i ništa više o tome za sada ne možemo govoriti - rekla nam je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske. I dok policija pokušava utvrditi okolnosti događaja, inspirirane bizarnim događajem, Splitom su krenule spekulacije o mogućem počinitelju djela.

U operaciji GPS odmah se pojavilo i ime Joška Svaguše, splitskog kralja kruha, prvog čovjeka Hajduka i, za ovu priču presudno, prijatelja Dajane Stojić. Priroda njihova prijateljstva predmetom je brojnih spekulacija, a kada smo pred mjesec dana tražili od Svaguše da definira svoj odnos s gospođom Stojić, odgovorio je: “Neozbiljno je odgovarati na takva pitanja, ne mogu o tome govoriti, to su gluposti, ja imam ozbiljnog posla”.

Majka bi bila nesretna

I njegova supruga Jasminka izbjegavala je razgovarati s novinarima jer, kako nam je prenijela Joškova majka Iva: “Moja nevjesta o tome ne želi pričati”. No, pitali smo zato majku Ivu što bi ona napravila kada bi doznala za sinovu nevjeru. - Nije to materi lako, ja bome ne bi podržala svoga sina, nego bi prevrnila ploču - rekla nam je Joškova majka, iako je na kraju dodala nešto što bi se moglo dvosmisleno shvatiti. - Znate, ko ima para, to i radi.

Neovlašteno praćenje

Kada smo Dajanu u isto vrijeme zapitali kakva je priroda njezina odnosa s Joškom, na trenutak je Dajana zastala, a onda nam se s nešto nelagode pristojno ispričala: “Oprostite, ja sam na sastanku. Ne mogu sad o Jošku pred ljudima”. Ljubazno je obećala da će se javiti kasnije, što jasno, nije napravila. I u srijedu je njezin mobitel u prazno zvonio, u tvrtki se javljao tek muški glas koji nam je rekao da je vlasnica odsutna.

Neovlašteno praćenje i tehničko snimanje kazneno je djelo, rekao je odvjetnik Jadran Franceschi. Mjeru poput tajnog praćenja može odrediti samo istražni sud na zahtjev tužitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:17