PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HNB: Guverner Rohatinski nema nikakvih političkih ambicija

 CROPIX

ZAGREB - Gurverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski oglasio se o mogućnosti ulaska u političke vode pod okriljem HSLS-a. U priopćenju objavljenom na stranicama HNB-a tvrdi da nema političkih ambicija.

"Ponukani aktualnim medijskim nagađanjima o mogućem političkom angažmanu guvernera Hrvatske narodne banke dr. Željka Rohatinskog držimo potrebnim podsjetiti na guvernerovu izjavu iz siječnja ove godine u kojoj ističe da nema nikakvih političkih ambicija i da se ni na koji način ne namjerava angažirati na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj. Na izjave u kojima se spekulira o guvernerovom angažmanu na spomenutim izborima u okviru određenih političkih opcija nemamo drugih komentara", stoji u priopćenju za javnost.

Podsjetimo, postoje špekulacije kako guvernera Rohatinskog na politički angažman nagovaraju poduzetnici predvođeni Ivicom Todorićem. Rohatinski, koji prema nekim istraživanjima uživa potporu građana veću od svih važnijih političara, u slučaju ulaska u politiku pod okriljem HSLS-a, bio bi nositelj njihovih stranačkih lista u svim jedinicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:23