DIREKTOR SNIMIO RAZGOVOR

Drago Tadić: Spreman sam za pet minuta dići državu na noge

OSIJEK - Predsjednik uprave građevinske tvrtke Osijek-Koteks Drago Tadić u subotu je ujutro uhićen i oko 10.20 sati odveden u zgradu PU Osječko-baranjske, a nešto prije 14 sati dovezen je na saslušanje u osječko sjedište USKOK-a.

Policija je od ranih jutarnjih sati obavljala pretres njegove obiteljske kuće, a kako neslužbeno doznajemo, razlog Tadićeva drugog uhićenja u posljednjih 10 mjeseci su sumnje u malverzacije i uzimanje mita za radove na izgradnji autoceste Slavonika te na autocesti Zagreb - Županja. Na novinarsko pitanje zašto ga ovaj put odvode, Tadić, koji je ruke u lisicama prekrio sakoom, samo je slegnuo ramenima.

Još jedno uhićenje

Neslužbeno doznajemo da je osim Tadića uhićena još jedna osoba. Tadića je prije nešto više od godinu dana USKOK-u prijavio vlasnik autoprijevozničke tvrtke “Frankopan” iz Osijeka Ramiz Pandžić, koji ih je teretio da su od njega tražili i uzimali mito kako bi i dalje mogao obavljati poslove vezane uz gradnju autocesta. Pandžić je u subotu oko 10.30 u pratnji svog odvjetnika Alena Jakobovića došao u sjedište USKOK-a u Osijeku, gdje je ostao dva sata, a po izlasku nije želio ništa reći okupljenim predstavnicima medija.

- Žao mi je, ali zbog postupka ne smijem ništa komentirati - rekao je dobro raspoložen Pandžić.

Ramiz Pandžić je u prilog svojim tvrdnjama, kako je navodio u izjavama za medije, tajno snimio razgovor s Dragom Tadićem u veljači 2008., a vlasnik Osijek Koteksa protiv njega je podigao tužbu zbog ucjene i snimku proglasio montiranom.

Na Pandžićeve prijetnje u tom razgovoru da će o svemu javno progovoriti Tadić mu odgovara:

- Ja te novce, koje si ti dao meni, nisam nijednu lipu odnio u svoju kuću. Ja se ne bojim nikoga! Spreman sam u roku od pet minuta podignuti cijelu državu na noge ako zatreba!

Pandžić: Hoću da znam tko je dalje kriv za moje probleme. Ja ću ga javno prozvati i da to tako riješimo.

Tadić: Šefe, ja u životu s tobom, evo rekao sam ti, Damiru Iviću je tada rečeno da mora dati kunu za investitora, to sam rekao i iza toga stojim. Ne bi trebalo to da se govori javnosti, tu jednu kunu mi smo davali investitoru, i to je Damir uvijek donosio tu jednu kunu, to sada u firmi svi znaju. Za druge dvije kune pojma nemam.

Tadić: Kao što si ti davao tu, tako mi sad imamo po svakom poslu, mi koji dobijemo od države, mi plaćamo...

Pandžić: To je meni jasno, to znam.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:35