MINISTAR ZAŠTITE OKOLIŠA

Ćorić: Nitko ne treba biti uhićen zbog riječi, razlozi za privođenje novinara druge su prirode

Tomisav Ćorić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u utorak je ocijenio da nitko ne treba biti uhićen zbog njegove riječi te poručio da su razlozi za privođenje novinara Gordana Duhačeka bili druge prirode.

"Nitko ne treba biti uhapšen zbog njegove riječi kakva god ona bila. Ukoliko Duhaček drži da su pjesme poput te koju je napisao nešto što je zanimljivo, simpatično, što treba podržati, to je njegova stvar. Uhićenje bilo koje osobe u Hrvatskoj treba biti zakonski utemeljeno. Ako se ne varam, a ne varam se, razlozi za njegovo privođenje bili su neke druge prirode", rekao je ministar Ćorić uoči sastanka užeg kabineta vlade.

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je novinar priveden jer nije poštovao dogovor, odnosno jer na razgovor u policiju nije došao u navedeno vrijeme i javio se "točno navedenom policijskom službeniku", već je dan ranije "ostvario informativni kontakt s policijskim službenikom na porti prometne policije".

Ono što se pokušava plasirati u javnom prostoru, što čini i kandidat za predsjednika Zoran Milanović, tvrdi Ćorić, je da to uhićenje ima veze s bilo čim drugim.

"Milanović vjerojatno polazi od primjera svog ponašanja tijekom vremena kada je bio premijer, inače mu to u nekim drugim okolnostima ne bi palo na pamet", ocijenio je Ćorić.

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u utorak kako je novinar Indexa prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tweetova u kojima se rugao policiji, ustvrdivši kako je nalog za to došao s vrha i da je to režimska stvar i stvar politike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:23